Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Te is süthetsz kenyeret - nem kell hozzá különösebb tudás! Próbáld ki, meg fogsz lepődni, hogy kevés munkával ilyen finomságot tudsz készíteni!
Hozzávalók: 2,5 dl-es bögrével mérve
2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1,5 bögre langyos víz
1 tk. só
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
2 ek. olivaolaj
1-2 aprított chilli ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet a sóval a tálban összekeverem, a közepébe morzsolom az élesztőt, pici cukrot szórok rá, és beleöntöm a langyos vizet.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Debrecen - A száz legérdekesebb magyar innováció közé történt beválasztása után újabb jelentős elismerésben részesült a Hajdúsági Sütődék-csoport Okos Élelmiszer koncepciója.
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton bekerült 2018. legismertebb hazai innovációja közé került be az Okos Élelmiszer koncepció. A Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vezette, elismert szakemberekből és tudósokból álló zsűri jelentősnek és társadalmilag hasznosnak ítélte meg a koncepciót.
|
|
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Március elején került egy norvég szupermarket-lánc polcaira a részben rovarlisztből készült kenyér. A jövő élelmiszereként tekintenek rá.
A norvég Meny szupermarket-lánc bejelentette, hogy ezzel a lépéssel az élelmiszer innováció terén szeretnének újabb erőfeszítéseket tenni. A részben lárvákból készült kenyér íze nem tér el nagyon a hagyományostól, abban más, hogy magasabb a fehérje tartalma.
Az egyik legjobb érzés a világon friss és ropogós kenyérbe harapni. Nálad is csak egy napig tart ki az új kenyér? Ezekkel a praktikákkal elkerülheted a gyors kiszáradást!
A kenyér frissességének megőrzése egy mindenki által régóta üldözött álom, az emberek ugyanis már hozzászoktak ahhoz, hogy a kenyér gyorsan megpuhul vagy éppen kiszáradattól függően, miben tartjuk. Nem fogy el két nap alatt a kilós kenyered? Szeretnéd, hogy egy vekni ne csak két napig legyen fogyasztható?
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Csak egy gombot kell megnyomnia annak, aki friss kenyeret szeretne a BreadBot nevű eszköztől, a robotpék ugyanis minden mást magától csinál. A gyártó szerint koncepciójuk véget vethet a pazarlásnak - írja a hvg.hu.
A kis eszköz nemcsak megsüti, hanem meg is gyúrja a kenyeret, használójának mindössze annyi a dolga, hogy a kijelzőn megjelenő opciók közül kiválassza a számára optimális kenyérfajtát. És ami a legfurább: a Wilkinson Baking Company terméke az ötletgazdák szerint nagyjából 6 perc alatt készít el egy friss kenyeret – ez a gyúrástól a sütés végéig értendő.
Több mint egymillió magyar embernek – közöttük csaknem 700 ezer nőnek – kínál élelmiszer-alapú megoldást problémájára a csütörtökön Debrecenben bemutatott legújabb okosélelmiszer.
Napjainkban emberek tízmillióinak okoz problémát a székrekedés. Az esetek mintegy 80 százalékában nem betegség, hanem az életmóddal és táplálkozási szokással összefüggő hatásegyüttes áll.
A Smart Food (Okos Élelmiszer) kutatási program keretében a Hajdúsági Sütödék-csoport cégei évekkel ezelőtt éppen ezért kezdtek el foglalkozni a problémakörrel.
Az Egyesült Királyság legjobb kovászos kenyércipóját egy magyar pék, a 2011 óta kinn dolgozó Nádházi István süti.
Az Egyesült Királyságban 2013 óta osztják ki az ország legjobb pékjei előtt tisztelgő Világkenyér Díjakat (World Bread Awards). Több kategóriában mérettetnek meg: legjobb ciabatta, legjobb fehér kenyér, legjobb gyümölcskenyér, legjobb kenyércipó. Az utóbbit és az egész versenyt a Bournemouthhoz közeli Pokesdownban az M’s Bakery nevű pékségben dolgozó magyar Nádházi István nyerte.
Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében egy sörfőző üzemmel társult az élelmiszerlánc.
Az osztrák Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített organikus kenyerekből főzet sört a kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével – írta a Magyar Mezőgazdaság.
Az üzem sörfőző mestere, Reinhold Barta szerint a módszert az ősi egyiptomiaik is ismerték. „Igazi kihívás 'kenyérsört' főzni, ugyanis a kenyér sótartalma jelentősen hat a sör ízére.
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A pékek országos átlagban veszteséggel adják tovább a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméket: a fehér kenyeret, a félbarna kenyeret és a vizes zsemlét.
Megvizsgálta a sütőipar legfontosabb pékáruinak önköltségét és jövedelmezőségét az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI). A hazai sütőipari vállalkozásokra reprezentatív vizsgálatban a vizes zsemléről, a félbarna és fehér kenyérről bizonyosodott be, hogy átvételi áruk – tehát az ár, amennyiért a kereskedő átveszi a péktől – alacsonyabb, mint amennyibe az előállításuk kerül, míg a tanulmányban szintén szereplő tejes kiflin minimális haszon mutatkozik – írja a Magyar Pékszövetség közleménye.
Ne hagyd el a lisztet – válassz egészségesebbet! Egyre többen keresik a teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, de vannak más lisztek is, melyek élettani szempontból előnyösebbek a fehérlisztnél. Lássuk a legjobbakat!
Az elmúlt években egyre inkább odafigyelnek az emberek arra, hogy ne a korábban megszokott fehérlisztet egyék. Többféle, egészséges liszt létezik, melyből külsőre nem olyan mutatós kenyér vagy pékáru születik, de élettani szempontból sokkal egészségesebb!
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu