Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

network.hu

 Augusztus 18. és 20. között Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában kóstolható a Szent István-napi kenyérverseny három győztes terméke.

 

A magyar pékek idén is igyekeztek méltó módon megemlékezni az államalapítás ünnepéről, ezért innovatív, teljes kiőrlésű és búzakenyér kategóriában hirdettek termékversenyt – írja az MTI. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt, mivel az alkotók, a pékek egyre nagyobb számban vesznek részt a versenyen.

Tovább 

network.hu

 Ál­lí­tó­lag ha­tal­mas él­mény a ba­gett után a sörös ke­nyérbe be­le­ha­rapni. Új íz, új forma és csupa egész­ség! Az újon­nan fej­lesz­tett ma­gyar ter­mék máris egy nem­zet­közi ver­se­nyen mé­ret­teti meg magát.

 

Génsebész és környezetmérnök hallgató is van abban a csapatban, amelyik sörgyári melléktermékek felhasználásával készített zsemlét, és ezzel megnyerte az Agrármarketing Centrum innovációs versenyét, így október 21-22-én képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi versenyen.

Tovább 

 

network.hu

A liszt, illetve a pékáruk forgalmi adójának csökkentése nemcsak élénkítené a sütőipari termékek forgalmát, de helyzetbe hozná a tisztességes magyar vállalkozásokat is – hívta fel a figyelmet tegnap Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Az áfacsökkentéssel szerzett tapasztalatok nemcsak itthon, de a szomszédos országokban is kedvezők. Jelezte: Romániában évekkel ezelőtt radikálisan csökkentették a sütőipari termékek forgalmiadó-kulcsát, és ez minden érintett szerint hatékony volt.

Tovább 

network.hu

A kemence

A kemencét a fűtés mellett elsősorban sütés-főzésre használták. A kenyéren kívül különböző sülteket, tésztákat és süteményeket készítettek benne. Kiválóan lehetett leveseket, főzelékeket főzni a kemencében, de a gyümölcs aszalására is alkalmas volt.
A ház körül adódó szárítási, párolási munkákat is itt végezték. Kendert, tüzelőt szárítottak a félig kihűlt kemencében vagy fonalat pároltak benne.

 

Kenyérsütés története
A kenyér a magyar ember táplálkozásában évszázadokon keresztül központi helyet foglalt el.

Tovább 

network.hu

Az egyik legfontosabb alap élelmiszerünk kapcsán sok tévhit és trend kering a fogyasztók körében, egyben viszont mindenki egyet ért: jó minőségű legyen a kenyér. Természetesen nem mindenkinek kell ugyanannyi kenyér, de fontos tudni: érdemes mindennap fogyasztani. Ma Magyarországon évente 37 kiló kenyeret eszünk meg átlagban.

 

 

Nem volt a kenyér árában változás – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában egy pékség munkatársa, aki hozzátette, csak a pékáruk és az édességek árai változtak, leginkább azért, mert a liszt ára nem emelkedett, viszont a tojás tovább drágult.

Tovább 

network.hu

Az elmúlt hetekben többször is szó esett arról, hogy a gabonaárak emelkedése miatt drágulhat a liszt. A gabonaszövetség szerint a tavalyi aratást követő 15 százalékos áremelés után idén újabb 10 százalékkal drágulhat a liszt a hazai piacon.

A liszt árának emelkedésével a sütőipari termékek is drágulhatnak. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az elmúlt napok sajtóhíreire reagálva jelezte:

ha a sütőipari vállalkozások költségei emelkednek – legyen szó bármely tényezőről –, a többletet a vállalkozások be fogják építeni az átadási áraikba.

Tovább 

network.hu

 Világörökséggé nyilváníttatná a francia pékszövetség a baguette-et, a ropogós héjú hosszúkás francia kenyeret. Mint a pékszövetség elnöke, Dominique Anract elmondta, kérni fogja Emmanuel Macron elnököt, támogassa kezdeményezésüket az UNESCO-világörökségi listára való felvételre.
A 33 ezer francia pékséget és cukrászdát képviselő szakember szerint a lisztből, vízből, sóból és élesztőből készült „csodálatos” termék az Eiffel-toronnyal együtt Franciaország legfontosabb jelképe, és helye lenne a világörökségi listán.

Tovább 

network.hu

 A jó kenyér kiválasztásához tudni kell, hogyan készül, és hogyan lehet megkülönböztetni a mesterséges adalékanyagoktól duzzadó társaitól. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

 

„A jó kenyérnek azt tartjuk, melly domború, héjja se nem igen lágy, se nem felette kemény; sárga vagy barna, de nem felette égett; nincs elválva a belétől; a béle szívós, és nem morzsálódik; ha a bélét benyomják, ismét felduzzad magától; inkább apró sűrű, mint igen lyukacsos; jó ízű, s még több napok múlva sem savanyú; a tejet felissza, mint a spongia; ha a fenekét megütik ököllel, az egész kenyér egyaránt megrendül.”

Ugyan a XIX.

Tovább 

network.hu

 Az életmódváltás egyik elengedhetetlen feltétele a szénhidrátfogyasztás csökkentése, illetve az egészséges gabonafélék bevezetése. A boltokban kapható, adalékanyagokkal dúsított, olykor  szivacsszerű kenyerek nem felelnek meg egyik kívánalomnak sem, de sebaj:  kezdő háziasszonyként is süthetsz egészséges, finom kenyeret otthon!

 

Ami régen tizenöt óra volt, az most tizenöt perc

Ha a tartósított, lisztkezelő szerekkel feldobott fehér kenyereket inkább kihagynád új étrendedből, akkor nincs más hátra, mint egy jó recept segítségével kenyeret sütni, a saját konyhádban.

Tovább 

network.hu

 Az ember által nemesítettgabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. A gazdaságosan, gyengébb talajminőségű területeken termeszthető növény magas terméspotenciállal és ellenállóképességgel bír, így elsősorban a takarmányozásban támaszkodnak rá. Egy kutatás szerint azonban emberi táplálkozásban is nagy jövő várhat a növényre.

 

A klímaváltozás, a romló talajminőség és a korlátozott nagyságú termőterületek okozta kihívások új, ellenállóbb gabonák létrehozására ösztönzik a növénynemesítőket - írja közleményében a K&H Bank Zrt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu