Kenyérsütés Blog: 2020. március

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei - 2020. március

Sokan otthon sütik a kenyeret (recept)


HozzávalókAz esti kovászhoz:125 ml víz, 125 g kenyérliszt, 25 g élesztő (friss), fél evőkanál étolajA tésztához:0,5 kg kenyérliszt (lehet afele teljes kiőrlésű búza liszt és sokmagvas búzacsírás liszt.) 15 g só, 5 g porcukor, 1 evőkanál étolaj, 250 ml víz
(Fotó: Szilasi-Horváth Tibor)
ElkészítésElőző este (vagy 3 órával előtte) elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük.

Tovább 

network.hu

 Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 

 

Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét.
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
HIRDETÉS
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont  az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.

Tovább 

 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu