Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a frissen vásárolt kenyér, péksütemény ízét, a megfelelő tárolást kell számára biztosítanunk - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Ha friss, ropogós pékárut viszünk haza, akkor otthon vegyük ki a műanyag zacskóból. Ha ugyanis abban hűl ki, akkor a bent ragadó nedvesség penészesedéshez vezet. Hagyjuk a pulton, hogy kihűljön, és csak utána kerüljön a helyére.
Akadnak, akik - főleg a nyári hónapokban - a hűtőszekrényben tárolják a kenyeret.
Adjon a párjának fekete kenyeret!
Nemrégiben kiderült,hogy az oroszok hagyományos fekete kenyere kifejezetten gátolja a prosztatabetegségek kialakulását.A sötét rozskenyér a rozsliszten kívül rozsmalátát is tartalmaz,tehát nemcsak egészséges élelmi rostokban gazdag,de rengeteg lignánt is tartalmaz.Utóbbi egy antioxidáns és gátolja az abnormális sejtek kialakulását,illetve szaporodását.Habár ízre a fekete kenyér nem nagyon veheti fel a versenyt a finom házi búzakenyérrel,ám az egészségre gyakorolt jótékony hatása folytán célszerű a férfiak étrendjébe illeszteni.
|
|
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
HOKKAIDO KENYÉR TANGZHONG - EGY ALTERNATÍV KENYÉRSÜTÉSI MÓDSZERHogy micsoda mivel? :) Jogos a kérdés, és hidd el érdemes megismerned a választ is, majd pedig lelkesen kipróbálni! Hidd el, nem fogod megbánni, sőt, ezentúl csak ilyen kenyeret akarsz majd enni. Ilyen vajpuha kenyeret még biztosan nem ettél!
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A jó házi kovászos kenyér készítése egyszerre nagyon könnyű és bonyolult: könnyű a sütésben jártas háziasszonynak, nehéz annak, aki először próbálja. A kenyér egy olyan alap élelmiszer, ami egy háztartásból sem hiányozhat, ez az egyik legkézenfekvőbb táplálékforrásunk: könnyen elérhető, olcsó és szinte mindenhez illik.
A kenyérsütés manapság reneszánszát éli: kezdenek újra divatba jönni az otthon sült cipók és egyéb pékáruk is. Cikkünkben mutatjuk, milyen előkészületeket igényel a kovászos kenyér készítése, hogyan sütsd.
Bejelentették a Magyar Pékszövetség hagyományos kenyérversenyének kategóriagyőzteseit, a Szent István-napi kenyeret és 2020 leginnovatívabb kenyerét, valamint kiderült a Magyarország tortája verseny győztese is.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, a magyar pékek kiválóan helytálltak a járvány idején és a szövetségük által meghirdetett szakmai versenyen. Mint mondta, a május 27-én meghirdetett, kétfordulós versenyben a szakmai zsűrinek kifejezetten nehéz dolga volt.
A Magyar Pékszövetség idei Kenyérversenyére csaknem félszáz nevezés érkezett.
Nyílt zsűrizésen dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei. Ötfős szakmai zsűri választotta ki a döntőbe jutott kenyerek közül azt, amely a szigorú bírálati szempontoknak a legjobban megfelel. A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg Kenyérversenyét. Két kategóriában - Szent István napi kenyér és Innovatív kenyér - mérettethették meg termékeiket a magyar pékek.
Minél frissebb a kenyér fagyasztáskor, annál finomabb lesz a felolvasztás után is. Ha túl sokat vettél, minél hamarabb tedd a mélyhűtőbe. A szendvicsnek szánt kenyeret szeleteld fel fagyasztás előtt. A baguette-et és a kisebb cipókat egyben is lefagyaszthatod, de ha legalább negyedbe vágod, az megkönnyíti majd a felolvasztást. Mindenképp szorosan tekerd be műanyag fóliába. Ha csomagolt termékről van szó, az eredeti műanyag csomagolásban is a mélyhűtőbe teheted, Ha kibontottad, akkor vedd le róla a zacskót, és tekerd be műanyag fóliába, és esetleg egy plusz réteg alufóliába is.
Drága mulatság, de egyszer élünk.
Az egyszerű fehér kenyérből is lehet cukiság, amint egy japán pékség bebizonyította. A Neko Neko Sokupan (Cica Cica Kenyér) sütöde tulajdonképpen a sütőformát fejlesztette ki a macska alakú, pontosabban macska keresztmetszetű kenyérhez.
A pékség online rendelésre szállít jelenleg, de csak Japánban. A cicakenyér nem olcsó: a legegyszerűbb, ízesítetlen változat két műanyag csokoládétollal körülbelül kilencezer forintba kerül.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Pszichológia, bizony, pszichológia.
Amikor néhány héttel ezelőtt Magyarországra is beköszöntött a kijárási korlátozás világa, az emberek egy része megrohanta az élelmiszerboltokat.
A konzerves és rizsszekciók mellett alaposan leürültek a lisztespolcok is, és szinte azonnal megkezdődött a házi kenyérsütések korszaka is.
A weboldalakon és a közösségi médiában receptek százai keringenek, ismerőseink versenyben kelesztik a tésztát, sütik a kenyeret és osztják meg a Facebookon a gusztusosabbnál gusztusosabb végeredményeket.
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu