Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

Sokan otthon sütik a kenyeret (recept)


HozzávalókAz esti kovászhoz:125 ml víz, 125 g kenyérliszt, 25 g élesztő (friss), fél evőkanál étolajA tésztához:0,5 kg kenyérliszt (lehet afele teljes kiőrlésű búza liszt és sokmagvas búzacsírás liszt.) 15 g só, 5 g porcukor, 1 evőkanál étolaj, 250 ml víz
(Fotó: Szilasi-Horváth Tibor)
ElkészítésElőző este (vagy 3 órával előtte) elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük.

Tovább 

network.hu

 Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 

 

Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét.
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
HIRDETÉS
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont  az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.

Tovább 

 

network.hu

A Spanyolországi Malagán található a Moreno's Pan Piña pékség, amely kenyereket és péksüteményeket kínál. Ám van egy terméke, amelyet csak a szuper gazdagok vásárolnak meg: ez az aranykenyér.

Juan Manuel Moreno, a kenyér készítője szerint ez a finomság aztán tényleg megéri az árát. A recept egy gramm aranyat és egy gramm ezüstöt is tartalmaz. Egy adag kenyér (400 gramm) 1380 euróba kerül,

ami körülbelül 466 500 forint.

A pék egyértelműen kijelentette, hogy az aranykenyér nem való mindenkinek.

Tovább 

network.hu

 Volt idő, amikor csak nagyon nehezen tudtuk helyettesíteni a fehérlisztet, manapság azonban a pizzától a desszertekig bármit elkészíthetünk gluténmentesen. Itt van például ez a sütemény, amely kukoricadarával és őrölt mandulával készül, narancsos szirupban fürödve tálalják és a család könyörögni fog azért, hogy süssön még egy adagot belőle.

 

Kenyértorta narancsos szirupban

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g sózott vaj + a kenéshez
  • 200 g cukor
  • 250 g őrölt mandula
  • 60 g kukoricadara
  • 3 nagy tojás
  • ½ teáskanál só
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • 80 g cukor
  • 4 vérnarancs héja vékony csíkokban levágva
    • 60 g cukor
    • 140 ml vérnarancslé
  • Hozzávalók a sziruphoz:

    Elkészítés:

    A sütemény elkészítéséhez dolgozzuk össze a vajat a cukorral egy konyhai robotgéppel.

Tovább 

network.hu

Sokat cikket találunk, amelyek a rovar alapú élelmiszerekről szólnak vagy a fogyasztásukra buzdítanak. Európában azonban kevés ilyen étel kapható. Ám most ez megváltozhat, ugyanis egy európai pékség tücskök hozzáadásával készült kenyérrel lépett a piacra az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyságban először készült ilyen rozskenyér. Mindegyik hozzávetőlegesen 336 szárított és őrölt tücsköt tartalmaz. A tücskös kenyér több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos, és fenntarthatóbb a forrása is.

Tovább 

network.hu

A Smart Food (Okos Élelmiszer) koncepció keretében újabb intelligens élelmiszereket dobott piacra a debreceni Okos Élelmiszerek Kft. azzal a céllal, hogy minél több ember igényéhez és ízléséhez igazítsa termékkínálatát.

A Ritmus Pont márkanévre hallgató kenyér az emésztési diszkomforttal küszködők problémájára jelenthet megoldást, míg a két Vitajó-kalács (az azonos nevű cipókhoz hasonlóan) egyedi vitamin- és ásványianyag-összetételének köszönhetően hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a haj, a bőr és a csontozat normál állapotának a fenntartásához.

Tovább 

network.hu

 Egy meglehetősen bonyolult módszer segítségével ruha készülhet a kidobásra ítélt kenyerekből.

 

Felsorolni is hosszú, mi mindenre jó a kenyér: tízórainak, uzsonnának, ripsz-ropsz éhségűzőnek, tunkolni… sőt még ruha is lehet belőle. Ez utóbbi elsőre több mint furcsa állítás, pedig igaz. Éljen a pazarlásmentesség, lássuk a részleteket! 

 

A svédországi Borås városának egyeteméről származik az elképzelés, alapja a környezettudatosság és a pazarlás csökkentése iránti igény, azaz bolygónk védelme érdekében folyik a kutatás.

Tovább 

network.hu

A kenyered többet érdemel annál, mint hogy a kukában végezze! Mutatunk pár trükköt, hogy elkerüld az értelmetlen pazarlást.

 

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy vettél egy frissen kisült, illatozó kenyeret, amiről már eleve tudtad, hogy nincs az az isten, hogy egyedül meg tudnád enni, így végül annyira kiszáradt, hogy szögeket verhettél volna be vele a falba. Az a jó, hogy a Popular Science szerint több módja is van annak, hogy új életet lehelj egy szebb napokat is látott veknibe.

Tovább 

network.hu

 A fehér kenyér az abszolút kedvenc Magyarországon.

 

37 kg évente

Európai összevetésben a magyar lakosság a középmezőnyben helyezkedik a kenyérfogyasztás terén. Hazánkban átlagosan az egy főre eső mennyiség 37 kilogramm. Vannak országok, ahol ennél jóval többet (50 kilónál is többet), míg számos más helyen pedig kevesebbet vesznek ebből, az egyik legfontosabb alapélelmiszerből.

Rangsor

A JÓkenyér friss, idén májusban készített, a felnőtt magyar lakosság (18+ évesek) körében, ezer fő bevonásával, reprezentatív mintán végzett legfrissebb online kutatása szerint a fehér kenyér népszerűsége továbbra is töretlen hazánkban.

Tovább 

network.hu

 Hogyan lehet a fagylalt és a liszt párosából kenyeret sütni? A felvetés annyira különös és annyira hihetetlen, hogy nem is csoda, ha szkeptikusan állunk hozzá. Aztán ha jobban belegondolunk, a fagylalt is csak cukor, tojás és tejszín, jobb esetben. Más szóval: ez lehet a villámgyors kenyérsütés nyitja.

 

Amennyiben teljesen biztosra akarunk menni a fagylaltot illetően, a kenyérsütést megelőzően elkészíthetjük házilag.

 

Fagylaltkenyér

500 g lisztbe 1 csomag, vagyis 12 g sütőpor kerül.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu