Kenyérsütés Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei - 2009. április

Hajtovány:

Hozzávalók:1 kg liszt,kb 6 dl tej,2 tojás sárgája,1 cs élesztő,1 dl olaj,3 tk só,pici cukor.

 

A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát készítünk.Duplájára kelesztjük,majd kettéosztjuk.Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a következő krémmel.

Krém:1 cs margarin,1 kk sóval,1 tojással,15-20 dkg reszelt sajttal jól kikeverjük.A tésztát ezután feltekerjük mint a beiglit.Háromszögekre vágjuk,a tetejét lekenjük tojással,megszórjuk sajttal,szezámmaggal.Újrakelesztjük,sütjük.

 

 

Utolsó hozzászólás

Keresztes magdalena üzente 14 éve

Sziasztok ezt én is szokom sutni,de még foghagymát reszelek a krémbe, vagy teszek bele kecsapot és pizza fuszert,így is nagyon finom probáljátok ki.

Francia vágott zsemle:

Hozzávalók:45 dkg liszt,2.5 dkg só,1 kk.cukor,1.5 dkg élesztő,1.5 dl tej,1.5 dl víz.

 

Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel.A lisztet,a sót és a cukrot tegyük a gépbe,majd egy kis mélyedést alakítsunk ki és ide öntsük az élesztős tejet,és hintsünk rá egy kis lisztet.20-30 percig állni hagyjuk,míg az élesztő el nem kezd dolgozni.Kezdjük el a dagasztást és adagoljuk hozzá a langyos vizet.Hagyjuk kelni.

A megkelt tésztát finoman meggyúrjuk és 10 részre vágjuk.Kis kerek zsemléket formálunk belőle.Késsel bevágjuk a tetejüket.Sütőlapra helyezzük a zsemléket és kb.30 percig pihentetjük.Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu