Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Szabó Irén | 6 hozzászólás
Hajtovány:
Hozzávalók:1 kg liszt,kb 6 dl tej,2 tojás sárgája,1 cs élesztő,1 dl olaj,3 tk só,pici cukor.
A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát készítünk.Duplájára kelesztjük,majd kettéosztjuk.Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a következő krémmel.
Krém:1 cs margarin,1 kk sóval,1 tojással,15-20 dkg reszelt sajttal jól kikeverjük.A tésztát ezután feltekerjük mint a beiglit.Háromszögekre vágjuk,a tetejét lekenjük tojással,megszórjuk sajttal,szezámmaggal.Újrakelesztjük,sütjük.
15 éve | Szabó Irén | 0 hozzászólás
Francia vágott zsemle:
Hozzávalók:45 dkg liszt,2.5 dkg só,1 kk.cukor,1.5 dkg élesztő,1.5 dl tej,1.5 dl víz.
Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel.A lisztet,a sót és a cukrot tegyük a gépbe,majd egy kis mélyedést alakítsunk ki és ide öntsük az élesztős tejet,és hintsünk rá egy kis lisztet.20-30 percig állni hagyjuk,míg az élesztő el nem kezd dolgozni.Kezdjük el a dagasztást és adagoljuk hozzá a langyos vizet.Hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát finoman meggyúrjuk és 10 részre vágjuk.Kis kerek zsemléket formálunk belőle.Késsel bevágjuk a tetejüket.Sütőlapra helyezzük a zsemléket és kb.30 percig pihentetjük.Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás