Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Minél frissebb a kenyér fagyasztáskor, annál finomabb lesz a felolvasztás után is. Ha túl sokat vettél, minél hamarabb tedd a mélyhűtőbe. A szendvicsnek szánt kenyeret szeleteld fel fagyasztás előtt. A baguette-et és a kisebb cipókat egyben is lefagyaszthatod, de ha legalább negyedbe vágod, az megkönnyíti majd a felolvasztást. Mindenképp szorosan tekerd be műanyag fóliába. Ha csomagolt termékről van szó, az eredeti műanyag csomagolásban is a mélyhűtőbe teheted, Ha kibontottad, akkor vedd le róla a zacskót, és tekerd be műanyag fóliába, és esetleg egy plusz réteg alufóliába is. Ezután egy fagyasztózacskóba vagy nylon zacskóba is beteheted. Ebben a csomagolásban hat hónapig is kitart. A sima hűtőben ne tárold, mivel a keményítő-molekulák hamarabb megkeményednek, így amikor kiveszed, állott íze lesz - írja a Ripost.
Ha a szeleteket fagyasztottad le, felolvasztáskor a mélyhűtőből kivéve egyenesen teheted őket a kenyérpirítóba vagy a mikrosütőbe 15-25 percre. A tűzhely sütőjében is felmelegítheted, 180 Celsius-fokra tedd be pár percre. Mindkét eljárás azt segíti, hogy a kenyér keményítő-molekulái ne szívják teljesen magukba a nedvességet, így nem lesz száraz és állott ízű. Ha van időd, megvárhatod, míg a szeletek a konyhapulton, maguktól engednek fel. Ilyenkor érdemes már előző este elővenni.
Az egész kenyér felolvasztása lassabb. Hagyd egész éjszaka a pulton, majd vedd ki, és körülbelül 10 percig forrósítsd át a 180 Celsius-fokos sütőben. Így a kenyér hája újra ropogós lesz, és a közepe is átmelegszik. De fagyasztás után azonnal beteheted a sütőbe, fél óra alatt melegszik át teljesen.
A levegő elvonja a kenyérből a nedvességet, és kiszárítja. Épp ezért érdemes a kenyeret nylon zacskóba vagy műanyaggal bélelt kenyeres zsákba, esetleg kenyeres dobozba csomagolni. Ha nincs otthon ilyesmi, akár a mikrosütőbe is beteheted. Felengedés után már ne fagyaszd vissza, csak annyit fagyassz le egyszerre, amennyit 1-2 nap alatt el is fogyasztasz.
Forrás:https://blikkruzs.blikk.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Miért sütünk otthon kenyeret, ha tele a polcok és nyitva a pékségek?
A világ legdrágább kenyere: majdnem fél millió forintba kerül
Utánajártunk, hogyan maradhat ropogós a kenyered
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?