Kenyérsütés: így marad finom a kenyér fagyasztás után

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Minél frissebb a kenyér fagyasztáskor, annál finomabb lesz a felolvasztás után is. Ha túl sokat vettél, minél hamarabb tedd a mélyhűtőbe. A szendvicsnek szánt kenyeret szeleteld fel fagyasztás előtt. A baguette-et és a kisebb cipókat egyben is lefagyaszthatod, de ha legalább negyedbe vágod, az megkönnyíti majd a felolvasztást. Mindenképp szorosan tekerd be műanyag fóliába. Ha csomagolt termékről van szó, az eredeti műanyag csomagolásban is a mélyhűtőbe teheted, Ha kibontottad, akkor vedd le róla a zacskót, és tekerd be műanyag fóliába, és esetleg egy plusz réteg alufóliába is. Ezután egy fagyasztózacskóba vagy nylon zacskóba is beteheted. Ebben a csomagolásban hat hónapig is kitart. A sima hűtőben ne tárold, mivel a keményítő-molekulák hamarabb megkeményednek, így amikor kiveszed, állott íze lesz - írja a Ripost.

 

Ha a szeleteket fagyasztottad le, felolvasztáskor a mélyhűtőből kivéve egyenesen teheted őket a kenyérpirítóba vagy a mikrosütőbe 15-25 percre. A tűzhely sütőjében is felmelegítheted, 180 Celsius-fokra tedd be pár percre. Mindkét eljárás azt segíti, hogy a kenyér keményítő-molekulái ne szívják teljesen magukba a nedvességet, így nem lesz száraz és állott ízű. Ha van időd, megvárhatod, míg a szeletek a konyhapulton, maguktól engednek fel. Ilyenkor érdemes már előző este elővenni.

 

Az egész kenyér felolvasztása lassabb. Hagyd egész éjszaka a pulton, majd vedd ki, és körülbelül 10 percig forrósítsd át a 180 Celsius-fokos sütőben. Így a kenyér hája újra ropogós lesz, és a közepe is átmelegszik. De fagyasztás után azonnal beteheted a sütőbe, fél óra alatt melegszik át teljesen.

 

A levegő elvonja a kenyérből a nedvességet, és kiszárítja. Épp ezért érdemes a kenyeret nylon zacskóba vagy műanyaggal bélelt kenyeres zsákba, esetleg kenyeres dobozba csomagolni. Ha nincs otthon ilyesmi, akár a mikrosütőbe is beteheted. Felengedés után már ne fagyaszd vissza, csak annyit fagyassz le egyszerre, amennyit 1-2 nap alatt el is fogyasztasz.

 

Forrás:https://blikkruzs.blikk.hu/

Címkék: frisesség kenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu