Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Március elején került egy norvég szupermarket-lánc polcaira a részben rovarlisztből készült kenyér. A jövő élelmiszereként tekintenek rá.
A norvég Meny szupermarket-lánc bejelentette, hogy ezzel a lépéssel az élelmiszer innováció terén szeretnének újabb erőfeszítéseket tenni. A részben lárvákból készült kenyér íze nem tér el nagyon a hagyományostól, abban más, hogy magasabb a fehérje tartalma.
A szárított lárvák, amiket körülbelül nyolc héten át növesztenek, nagyon gazdag fehérjeforrásnak számítanak.
Rovart enni – sokak számára – még elképzelhetetlenMari Kristine Kasbo, a Meny pékrészlegének munkatársa ezt nyilatkozta:
„Vezető szerepet kell vállalnunk az innováció, a választék és a trendek terén, ezért kihívások elé kell állítani magunkat.”
„A lárvák fogyasztása ma még sok ember számára elképzelhetetlen, de ez valószínűleg változni fog öt-tíz éven belül, amikor szembesülünk majd az irdatlan éghajlati kihívásokkal.” - tette hozzá Kasbo.
Egy környezetbarát lehetőségHa összevetjük a lárvák és más proteinben gazdag élelmiszerek előállítását, megfigyelhetjük, hogy sokkal kevesebb vizet, teret és takarmányt igényelnek a lárvák.
Ráadásul, megújuló energiaforrásról van szó, hisz az emberek és állatok által eldobott, elhagyott maradványokból táplálkoznak.
Ezért tartják a rovarokat a jövő élelmiszerének.
Forrás:http://magyarmezogazdasag.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei