Kenyérsütés: Chillis kenyér - dagasztás nélkül

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Te is süthetsz kenyeret - nem kell hozzá különösebb tudás! Próbáld ki, meg fogsz lepődni, hogy kevés munkával ilyen finomságot tudsz készíteni!

 

Hozzávalók: 2,5 dl-es bögrével mérve 
2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1,5 bögre langyos víz
1 tk. só
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
2 ek. olivaolaj
1-2 aprított chilli ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet a sóval a tálban összekeverem, a közepébe morzsolom az élesztőt, pici cukrot szórok rá, és beleöntöm a langyos vizet. Ezután, ha felfuttott, az egészet összekeverem, hozzáadom a chillit és az olajat is. Fakanállal keverem, galuskaszerű tésztát kell kapni. A tetejét egy kis liszttel megszórom, és letakarva félreteszem legalább 1,5 órára, de lehet akár egy éjszakára is. 

 

Ezután egy fedeles jénai tálat beteszek a sütőbe, és 250 fokra bekapcsolom. 15 perc után kész az edény a sütésre. Közben egy lisztezett tálcára borítom a tésztát. Amikor kész, a meleg edényt óvatosan kiveszem, a fedelét leveszem, és hirtelen mozdulattal belezuttyintom a tésztát a meleg tálba. A fedelét visszateszem, a sütőt visszaveszem 180-200 fokra, és beteszem a kenyeret. 

A sütési idő kb. 30 perc, ha már a fedő alatt is látod, hogy kezd szépen pirulni, akkor jó. Onnantól fedél nélkül sütöd még 10 percig. 

Rácsra teszed és hagyod kihűlni. Konyharuhába takarva 2-3 napig finom marad!

 

Forrás:https://www.harmonet.hu

Címkék: chili kenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu