Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Te is süthetsz kenyeret - nem kell hozzá különösebb tudás! Próbáld ki, meg fogsz lepődni, hogy kevés munkával ilyen finomságot tudsz készíteni!
Hozzávalók: 2,5 dl-es bögrével mérve
2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1,5 bögre langyos víz
1 tk. só
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
2 ek. olivaolaj
1-2 aprított chilli ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet a sóval a tálban összekeverem, a közepébe morzsolom az élesztőt, pici cukrot szórok rá, és beleöntöm a langyos vizet. Ezután, ha felfuttott, az egészet összekeverem, hozzáadom a chillit és az olajat is. Fakanállal keverem, galuskaszerű tésztát kell kapni. A tetejét egy kis liszttel megszórom, és letakarva félreteszem legalább 1,5 órára, de lehet akár egy éjszakára is.
Ezután egy fedeles jénai tálat beteszek a sütőbe, és 250 fokra bekapcsolom. 15 perc után kész az edény a sütésre. Közben egy lisztezett tálcára borítom a tésztát. Amikor kész, a meleg edényt óvatosan kiveszem, a fedelét leveszem, és hirtelen mozdulattal belezuttyintom a tésztát a meleg tálba. A fedelét visszateszem, a sütőt visszaveszem 180-200 fokra, és beteszem a kenyeret.
A sütési idő kb. 30 perc, ha már a fedő alatt is látod, hogy kezd szépen pirulni, akkor jó. Onnantól fedél nélkül sütöd még 10 percig.
Rácsra teszed és hagyod kihűlni. Konyharuhába takarva 2-3 napig finom marad!
Forrás:https://www.harmonet.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei