Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

Ittjartam.hu: vendéglő kritikák és szállásértékelések egy honlapon. Kiderítenéd, hogy mely helyekre ildomos menned, mely éttermekbe nem érdemes ebédelned? Honlapunkon olyan pártatlan fogyasztók értékelését gyűjtjük össze neked, melyek szerint játszi könnyedséggel megmentheted magadat és családodat a csalódástól. A vendéglátásban borzasztóan lényeges hogy magas kvalitású szolgáltatást kapj, ezzel szemben nagyon nehéz előzőleg elhatározni, hogy a megfelelően látszó vendéglátónál, vagy szálláson valóban azt kapod, amire számítasz.

Tovább 

 

network.hu

 

Teljes kiőrlésű kenyér otthon sütve

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • fél kocka élesztő
  • 1 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanálnyi olaj
  • 2 dl víz

Elkészítés ideje:

110 perc

Elkészítés menete:

Mint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és meleg helyen futtasd fel.

Utolsó hozzászólás

Göllei Szilvia üzente 11 éve

Ezt a kenyeret is kipróbálom.

Tovább 

 

Internetes ételrendelés Magyarország egész részén: Falatozz.hu. Hogyha vidéken élsz akkor a helységed szerint, amennyiben a fővárosban ebben az esetben kerületek szerint is keresgélhetsz. Hogyha honlapunkon rendeled meg harapnivalód, ebben az esetben mostanság egy tökéletes tábla számítógépet nyerhetsz havi szinten. Ne szalaszd el ezt a sanszot, nem árt benézni és rendelni! Pizzák, hamburgerek, magyaros ételek és kuriózumok egyaránt megtalálhatók a palettánkban. Szintén megéri figyelemmel kísérni az aktuális akciókat, ugyanis ezeknek köszönhetően sokkal olcsóbban juthatsz hozzá az ennivalódhoz.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Legalább itt kímélnének meg a reklámoktól !!!

Tovább 

 

network.hu

Azt már mindenki tudja, milyen egészségesek a teljes kiőrlésű kenyerek, de még nehezebb rájuk bukkanni, mint a minőségi fehér kenyerekre, ráadásul 5-600 forintot is elkérnek fél kilóért. Negyed áron kihozzuk

házilag, és esküszünk, még a kezdőknek is menni fog.

 

 

Mivel a tökéletes házi fehér kenyereket már megtaláltuk, és meg is írtuk, most a barnák tökéletes változatait keressük. A legtöbb hozzáértő szerint a cél, hogy a teljes kiőrlésű kenyeret is fehérnek álcázzuk, tehát megpróbáljuk ugyanolyan laza, hálós szerkezetűre és puhára varázsolni, mint amilyenek a mindennapi kenyerek.

Tovább 

 

network.hu

Ha meguntad a másnapra kiszáradó, íztelen és egészségtelen kenyereket, válaszd a megbízható pékárut! Segítünk eligazodni a kínálatban.

 

Az élelmiszerboltok polcain található kenyerek többsége nem is hasonlít a hagyományos módon készített társaikra. Sokan még emlékeznek a több mint egy hétig is ízletes, állagát megtartó kenyérre. Az idők során azonban a minél nagyobb haszonra törekvés miatt igencsak megváltozott a gyártási mód. Ezt nemcsak a csökkenő élvezeti értékben tapasztalhatod, de egészségedre is káros lehet a rossz minőségű pékáru.

Tovább 

 

network.hu

 

A kenyér alapélelmiszereink közé tartozik, de az utóbbi években sokféle, egymásnak akár ellentmondó vélemények is terjengnek róla. Együk, vagy ne együk, miért jobb a teljes kiőrlésű, mint a fehér kenyér? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni.

Nagyanyáink korában nem volt ennyiféle kenyér, mint napjainkban, és az sem volt kérdés, hogy a fehér kenyér vagy a teljes kiőrlésű az egészségesebb. Akkoriban teljes értékű ételeket készítettek, a liszt is teljes kiőrlésű volt, mely tartalmazta a csírát, és a gabona héját is, sőt, sokszor még magát a gabonát is.

Tovább 

 

network.hu

 

  • 25 dkg kovász
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 ek rozsliszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tejföl + 1 ek a kenéshez
  • 2 ek olaj + 1 ek a kenéshez
  • 2 ek méz
  • 1/2 ek ecet
  • 1,2 dkg élesztő
  • 2 tk só

 

elkészítés
  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Az élesztős vízhez adjuk a kovászt, a joghurtot, tejfölt, olajat és a liszteket, sót, ecetet és dagasztógépben rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 1 órát kelesztünk.

Utolsó hozzászólás

Kovács andrásné üzente 11 éve

Jobban elolvastam nagyon kacifántos,még ilyet nem is hallottam! Én pedig imádok sütni főzni,volt is kitől tanulni!Honnan szedtétek?

Tovább 

 

network.hu

 

  • 50 dkg BL-80 kenyérliszt
  • 8 dkg graham-liszt
  • 5 dkg búzacsíra
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 ek méz
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl (3:1) arányú tej-víz keveréke
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek só
  • 1 kk őrölt kömény

Teteje kenéséhez:


1 tojás + 1 ek tejföl keveréke

 

elkészítés
  1. A tej és víz keverékét megmelegítjük a benne elkevert mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt és 6-7 perc alatt megkelesztjük.
  2. Megolvasztjuk a vajat és a tejföllel együtt a folyékony anyagokhoz keverjük, majd jöhetnek a szilárd összetevők.

Tovább 

 

network.hu

 

hozzávalók 6 főre
  • 20 dkg rozsliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek méz
  • 1 dl víz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 ek só
  • 3 ek kukoricacsíraolaj
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1 ek sikér
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk szárított rozmaring

 

elkészítés
  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A tökmagot megpirítjuk teflonserpenyőben.
  3. A megkelt élesztőhöz hozzákeverjük az többi alapanyagot a tökmag kivételével, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, a végén a pirított tökmaggal is átgyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük langyos helyen.

Tovább 

 

network.hu

 

Klasszikus fehér kenyér

Táfelspicc|2012. 07. 09., 7:15|

2 komment Címkék:kenyér, kovász, recept, fehér kenyér

Forrás: Táfelspicc

Elkészitési idő: nettó 1 óra, bruttó 10 óra

Alapanyagok:

Az életre keltett kovásszal és a többi anyaggal addig dagasztom a tésztát, míg a kezemtől el nem válik (kb. 20 perc)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu