Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

 

network.hu

Ezentúl a sütőipari termékek gyártói egyes minőségi készítményeiket megkülönböztető jelöléssel láthatják el – mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Szigethalmon, Gere István sütödéjében.

 

Az agrárigazgatásért felelős államtitkár üzemlátogatással és termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott egyes sütőipari termékek köréről szóló szabvánnyal bővült.

Tovább 

 

network.hu

Soha nem látott méretű péksüteményt sütöttek Sepsiszentgyörgyön. A világ legnagyobb, 107 kilós székely "pityókás" (krumplis) kenyerét Diószegi László helybéli pékmestersütötte a Szent György-napokra  . A rekordnagyságú kenyeret holnap felszentelik, és a városünnep résztvevői között szétosztották.

 

http://borsonline.hu/20120428_107_kilos_kenyeret_sutottek

 

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Gratulálok: Ez aztán kenyér

 

network.hu

 

hozzávalók 4 főre
  • 1/2 kg liszt (rétesliszt-finomliszt keveréke)
  • 2 kisebb burgonya
  • 2 kk só
  • pici cukor
  • 1/2 cs élesztő
  • bögre langyos víz
  • kevés olívaolaj
elkészítés
  1. A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Megmosunk 2 kisebb burgonyát, vizesen betesszük a mikróba, így pár perc alatt héjában megfő.
  3. Kenyérsütőbe rakjuk a megfőtt burgonyát, lisztet, olajat, sót, felfuttatott élesztőt.
  4. Ha kell még hozzá liszt (burgonyától függ) adunk hozzá, de ne legyen kemény a tészta.

Utolsó hozzászólás

Poliakné Magdi üzente 12 éve

Nagyon gusztusos ,reggel elkészítem,de az illatát már is érzem...köszi a receptet...

Tovább 

network.hu

 

hozzávalók 4 főre
elkészítés
  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só, a cukor és a napraforgómag.
  3. Adjuk hozzá a lisztet.
  4. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  5. Válasszuk ki a megfelelő programot,  állítsuk be 750 g-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Ez nagyon tetszik nem próbáltam igy még ,de megsütöm, és köszönömn a receptet, igaz én mindig élesztő granulátumot teszek bele.

Tovább 

network.hu

 

Szent ünnep van, gyújtsd a lángot,
Dúdolj boldog dallamot, kívánj szívből szép világot,
Kívánj békés holnapot, lásd a mosolyokon át a gyönyörű csodát, A szívek fénylő angyalát, égen földön várnak ránk.

network.hu

 

hozzávalók 4 főre
  • 1/2 kg liszt (rétesliszt-finomliszt keveréke)
  • 2 kisebb burgonya
  • 2 kk só
  • pici cukor
  • 1/2 cs élesztő
  • bögre langyos víz
  • kevés olívaolaj
     
elkészítés
  1. A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Megmosunk 2 kisebb burgonyát, vizesen betesszük a mikróba, így pár perc alatt héjában megfő.
  3. Kenyérsütőbe rakjuk a megfőtt burgonyát, lisztet, olajat, sót, felfuttatott élesztőt.
  4. Ha kell még hozzá liszt (burgonyától függ) adunk hozzá, de ne legyen kemény a tészta.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Még a héten megsütöm.Köszi a receptet

Tovább 

network.hu

 

A pékek szerint jó minőségű és finom a nemzet kenyere, amelyet több nagy kenyérrel és mintegy ötezer cipóval együtt háromszáz hazai és határon túli magyarlakta helyről érkezett búza lisztjéből sütöttek ki Pécsváradon szombaton.

„Olyan kiváló minőségű gabona, amilyenből ez a liszt készült, nincs Magyarországon” – mondta Krebsz Gábor pék, amikor az első liszteszsákot kibontotta az Aranycipó Kft. üzemében. Rögtön meg is magyarázta, hogy a liszt annál jobb, minél több helyről származó gabonából őrlik, azok ugyanis egymás hibáit ellensúlyozzák, jó tulajdonságait pedig erősítik.

Tovább 

 A legszebb burgonyás kenyerem.

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

I know this question isn't renvlaet to this particular post, but I've been meaning to come over (I usually read in my Google Reader) and ask you one nagging, persistent question! What do you do professionally? With all the new job talk, I've been quite curious. Please forgive me if you've mentioned this elsewhere!

Utolsó hozzászólás

Dr Nagy Emilné Viktória üzente 12 éve

Hát ez valami csodálatos.
Szeretném én is kipróbálni,de bele sem merek kezdeni.

 ueamAXDYzEgcTgJPlch

13 éve | [Törölt felhasználó] | 17 hozzászólás

FkCF4O http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A megdagasztott kenyér tésztából kell elvenni egyjókora adagot amit majd a következő kenyérhez használunk fel.Ehez megy a liszt viz élesztő.Annyi lisz kell hogy a fakanállal könnyen fel tudjuk verni.Ja viz az szük 1dl.3 órát hagyjuk kelni,aztán mehet a többi hozzá való.Nem a lágy kovászból vesszük el az anya kovászt.

network.hu

 

A tervek szerint a Mediawave egyik különleges gasztronómiai programjaként jelképes hungarikummá avatják a zsíros kenyeret.

 

Kulturális étkekből sem lesz hiány, hiszen az utóbbi öt év legerősebb filmes kínálata szerepel az idei programban.

A Mediawave Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál szervezői minden évben különleges ötletekkel rukkolnak elő. Az idei „leg", hogy a fröccs és a gulyás mellé a fényírófesztivál megnyitóján, június 2-án könnyed ceremóniával jelképes hungarikummá avatják a zsíros kenyeret.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu