Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tervek szerint a Mediawave egyik különleges gasztronómiai programjaként jelképes hungarikummá avatják a zsíros kenyeret.
Kulturális étkekből sem lesz hiány, hiszen az utóbbi öt év legerősebb filmes kínálata szerepel az idei programban.
A Mediawave Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál szervezői minden évben különleges ötletekkel rukkolnak elő. Az idei „leg", hogy a fröccs és a gulyás mellé a fényírófesztivál megnyitóján, június 2-án könnyed ceremóniával jelképes hungarikummá avatják a zsíros kenyeret.
– A külföldiek közül sokan csodálkoznak, hogy mi ezt megesszük, sőt, csak mi esszük meg, illetve nem értik, hogy a „deszka hungarica" miért elmaradhatatlan fő-, vagyis egyetlen étel például a szabad rendezvényeken, fesztiválokon vagy éppen a bulikon – említette Buzás Mihály filmrendező, a zsíroskenyér-kampány ötletgazdája. – Elsősorban a sokféleségét szeretnénk ezen az alkalmon a köztudatba csempészni. Mert hát a lágy kenyeret kenhetjük disznó-, kacsa- és liba- vagy azzal az ízletes zsírral, ami a sült hús után az edényben marad. Ehetjük lila vagy vöröshagymával, snidlinggel, paprikával, „piros arannyal" vagy fűszerpaprikával. Ezt a sokszínű étket szorgalmazzuk a hungarikumok sorába.
Buzás Mihály elmondta: az avatáson minden protokollt mellőzve bemutatják a zsíros kenyér evolúcióját, amelyet természetesen kóstolóval is gazdagítanak, sőt, aki madárlátta falatokat akar enni, annak biztosítanak madarat is.
A kulturális kínálatról Hartyándi Jenő nyilatkozott lapunknak. A fesztiváligazgató szerint az utóbbi öt év legerősebb filmprodukciói szerepelnek a programban.
– A Mediawave egyik központi témája a teremtő nő, mivel az előzsűrizés során kiderült, hogy a benevezett alkotások közül nagyon sok foglalkozik a nők helyzetével, problémáival: az anyától a szeretőn, a prostituálton át a paraszt- és munkásasszonyok sorsáig. Európai szemmel külön izgalmas a gazdag iráni filmcsokor. Így aztán nem véletlen, hogy a fesztiválhoz kapcsolódó nemzetközi konferenciára néhány iráni filmes szakembert is meghívtunk.
Hartyándi Jenő végül elmondta, hogy a szombathelyi főhelyszínek – a Savaria mozi, a főtér és a Weöres Sándor Színház – mellett nem maradnak hűtlenek a megyéhez sem, hiszen Mosonmagyaróváron, Kapuváron, illetve a „környékben" még Dunaszerdahelyen és Pozsonyban is lesznek mediawave-s programok.
Forrás: Kisalföld
http://www.kulturpart.hu/film/24304/hungaricum_lesz_a_zsiros_kenyer
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!