Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

network.hu

dén a Kárpátaljáról érkezik Baranyába a kovász az idei magyarok kenyeréhez, a sót pedig Parajdról küldik majd – mondta el Korinek László ötletgazda sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

A jogászprofesszor a Páva Zsolt pécsi polgármesterrel tartott pénteki tájékoztatón beszámolt arról, hogy idén is Magyarország összes megyéjéből és a Kárpát-medence valamennyi országából várják a szervezők a búzát a magyarok kenyere programhoz, a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy száztonnányi alapanyagra számítanak.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 6 adag
A kalácshoz
A tetejére
elkészítés

  1. A mazsolát forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, majd a kandírozott citromhéjjal, mandulával és rummal összevegyítjük és 30 percig állni hagyjuk.

Tovább 

 

network.hu

 A statisztikák szerint évente fejenként mintegy 73 kiló kenyeret és 13 kiló egyéb péksüteményt fogyasztunk, ez napokra lebontva átlagosan 20-25 dekát jelent. Épp ezért nem mindegy, hogy ez az étkezésünkben még mindig előkelő szerepet betöltő élelmiszer milyen minőségben kerül az asztalunkra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai időnként megdöbbentő trükközésekkel találkoznak, nem véletlen hát, hogy a hivatal egyik képviselője és a három sztár-nagykövet ezúttal egy pékséget vett célba, ahol nemcsak megvizsgálták a gyártási folyamat szabályos betartását, de maguk is kipróbálták a sütés pár mozzanatát.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg tökmag
1 teáskanál só
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kristálycukor
3 dkg élesztő
3 dl víz
kevés őrölt fehérbors

 

 

Elkészítés:

 

Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük, és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Temesváriné Vágó Jutka üzente 10 éve

ezt ki is fogom próbálni! és értesitelek !!!

Tovább 

network.hu

hozzávalók 4 főre
  • 1 kg búza fehérliszt
  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 5 dkg krumplipehely
  • fél liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 3 kk só
  • 2 ek olaj
  • 1 tojás
  • magvak ( szezámmag , napraforgómag, tökmag , mák, köménymag stb...)
elkészítés
  1. Futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben a cukorral.
  2. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
  3. Adjuk hozzá a krumplipelyhet, sót.
  4. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt és az olajat.
  5. Apránként langyos vizet adagolva gyúrjunk kemény, de jól gyúrható, rugalmas tésztát.

Utolsó hozzászólás

Kolonicsné.H. Zsuzsanna üzente 10 éve

A magvas kenyér tetszik ennyire,hogy kipróbáljam.

Tovább 

 

network.hu

Kenyérből újat mutatni nem túl egyszerű, mi azért most megpróbálkozunk vele. Reggelire, uzsonnára tökéletes lesz - kevés vajjal, frissen az igazi, de pár napig is eláll.

A vegáknak állandó kihívást jelent, hogy napról napra meg kell tervezniük a menüjüket, és persze otthon sem ártana gyors kreativitással reagálni a vacsora- és uzsonnaidőkre, fejből előrántani pár receptet. Igen, rengeteg saláta, pástétom, tészta lehetősége kínálkozik, most viszont egy olyan kenyérreceptet ajánlunk, amit biztos, hogy mindenki imádni fog.

Utolsó hozzászólás

Gaál Gizi üzente 10 éve

Átadom a lányomnak aki minden ilyenre fogékony. Biztos nagyon finom. Köszönet

Tovább 

 

network.hu

A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz.

Utolsó hozzászólás

Göllei Szilvia üzente 11 éve

Köszönöm szépen .

Tovább 

6gqLiZ gvoklxrvghfo, [url=http://jhcwgotbtblv.com/]jhcwgotbtblv[/url], [link=http://fefhszxygiuu.com/]fefhszxygiuu[/link], http://gzzurcrhmkvo.com/

network.hu

 Harmadik alkalommal szervezik meg augusztus 20-án a Magyarok Kenyere nevű akciót Pécsett. Magyarország illetve a környező országok magyarlakta településeiről várnak búzát illetve lisztet, amelyet a baranyai megyeszékhelyen sütnek meg.

 

Két éve 15, tavaly már 25 tonna búza gyűlt össze, idén pedig szeretnék elérni az 50-et. A kis cipókat az államalapítás ünnepén árulják, a maradék búzát pedig Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítványának ajánlják fel.

Tovább 

 

network.hu

Kenyérízű fagyira nem biztos, hogy vágynánk, a fagyiízű kenyér azonban kecsegtetően hangzik.

 

Az egyik közösségi oldalon tette közzé a napokban egy felhasználó saját fejlesztésű fagylaltkenyerének receptjét, melyet akár még kezdők is el tudnak készíteni, annyira egyszerű.

 

A kenyér elkészítéséhez egy csomag önkelesztő lisztre, valamint egy doboz fagylaltra lesz szükséged. Bármilyen ízt választhatsz, amivel kapcsolatban úgy érzed, hogy tészta formájában is szívesen fogyasztanád. A célnak leginkább a magasabb zsírtartalmú, kevés tartósítószert tartalmazó fagylaltok felelnek meg.

Utolsó hozzászólás

Darabont Terézia üzente 11 éve

Hát ennek nem kenyér a neve, az biztos!!! Süteményt pedig lehet sütni tartósító meg egyéb adalékanyagok nélkül is.

Emlékeztetőül: a kenyér lisztből, vízből, sóból és élesztőből, jobb esetben kovászból készül.

Üdv, Terézia

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu