Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
dén a Kárpátaljáról érkezik Baranyába a kovász az idei magyarok kenyeréhez, a sót pedig Parajdról küldik majd – mondta el Korinek László ötletgazda sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.
A jogászprofesszor a Páva Zsolt pécsi polgármesterrel tartott pénteki tájékoztatón beszámolt arról, hogy idén is Magyarország összes megyéjéből és a Kárpát-medence valamennyi országából várják a szervezők a búzát a magyarok kenyere programhoz, a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy száztonnányi alapanyagra számítanak.
|
|
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A statisztikák szerint évente fejenként mintegy 73 kiló kenyeret és 13 kiló egyéb péksüteményt fogyasztunk, ez napokra lebontva átlagosan 20-25 dekát jelent. Épp ezért nem mindegy, hogy ez az étkezésünkben még mindig előkelő szerepet betöltő élelmiszer milyen minőségben kerül az asztalunkra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai időnként megdöbbentő trükközésekkel találkoznak, nem véletlen hát, hogy a hivatal egyik képviselője és a három sztár-nagykövet ezúttal egy pékséget vett célba, ahol nemcsak megvizsgálták a gyártási folyamat szabályos betartását, de maguk is kipróbálták a sütés pár mozzanatát.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg tökmag
1 teáskanál só
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kristálycukor
3 dkg élesztő
3 dl víz
kevés őrölt fehérbors
Elkészítés:
Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük, és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk.
11 éve | Keczánné Macskó Piroska | 2 hozzászólás
Kenyérből újat mutatni nem túl egyszerű, mi azért most megpróbálkozunk vele. Reggelire, uzsonnára tökéletes lesz - kevés vajjal, frissen az igazi, de pár napig is eláll.
A vegáknak állandó kihívást jelent, hogy napról napra meg kell tervezniük a menüjüket, és persze otthon sem ártana gyors kreativitással reagálni a vacsora- és uzsonnaidőkre, fejből előrántani pár receptet. Igen, rengeteg saláta, pástétom, tészta lehetősége kínálkozik, most viszont egy olyan kenyérreceptet ajánlunk, amit biztos, hogy mindenki imádni fog.
A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz.
Harmadik alkalommal szervezik meg augusztus 20-án a Magyarok Kenyere nevű akciót Pécsett. Magyarország illetve a környező országok magyarlakta településeiről várnak búzát illetve lisztet, amelyet a baranyai megyeszékhelyen sütnek meg.
Két éve 15, tavaly már 25 tonna búza gyűlt össze, idén pedig szeretnék elérni az 50-et. A kis cipókat az államalapítás ünnepén árulják, a maradék búzát pedig Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítványának ajánlják fel.
Kenyérízű fagyira nem biztos, hogy vágynánk, a fagyiízű kenyér azonban kecsegtetően hangzik.
Az egyik közösségi oldalon tette közzé a napokban egy felhasználó saját fejlesztésű fagylaltkenyerének receptjét, melyet akár még kezdők is el tudnak készíteni, annyira egyszerű.
A kenyér elkészítéséhez egy csomag önkelesztő lisztre, valamint egy doboz fagylaltra lesz szükséged. Bármilyen ízt választhatsz, amivel kapcsolatban úgy érzed, hogy tészta formájában is szívesen fogyasztanád. A célnak leginkább a magasabb zsírtartalmú, kevés tartósítószert tartalmazó fagylaltok felelnek meg.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás