Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz. A nyertes kenyér előállítója Rábai Gábor, a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia, ifjabb Rábai Gábor. A rendezvényen eladott termékekből összegyűlt bevétel egy részét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel – tette hozzá.
Az
országtorta idei meghatározott alapanyaga a dió volt. Bacskó Szilárd és a
budapesti Major cukrászda nyertes tortájában a kétféle krém – mézes és
pralinés – között vékony, roppanós betét található. Minden egyes torta
30 dekagramm diót tartalmaz majd – hangsúlyozta Pataki László, a Magyar
Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke.
A Nándori László által készített
ribizlihabos-almás réteges torta egy-egy szeletében mintegy 130 kalória
van, a desszert nem tartalmaz finomított cukrot, fehér lisztet,
mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem – közölte Mautner Zsófia
gasztroblogger, a zsűri elnöke.
Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi
kapcsolatokért felelős államtitkára a budapesti sajtótájékoztatón azt is
elmondta, hogy idén Budapesten négy kilövési pontról – három uszályról
és a Lánchídról – indítják a rakétákat az augusztus 20-i nemzeti ünnep
zárásaként. A fővárosi és balatoni tűzijáték kísérőzenéjét Havasi Balázs
zongoraművész-zeneszerző komponálta – tette hozzá.
A tűzijáték zenéjének előadásában
közreműködik mások mellett a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar, az
Akadémiai Kórustársaság tagjai, Szokolay Dongó Balázs, Szirtes Edina
Mókus, Andrejszki Judit és a Magyar Zeneakadémia népzene szakának
hallgatói. A Tűzijáték-szvit többször visszatérő főtémája az Ó, Szent
István dicsértessél kezdetű moldvai csángó népdal, a tételek között
helyet kap a Tavaszi szél és az Elmegyek, elmegyek népdalok rendhagyó
megzenésítése is. Munkácsy Mihály festőművészről a zenemű fináléjában az
Aranyecset című tétel emlékezik meg – ismertette a részleteket Havasi
Balázs.
Az este 9 órakor kezdődő tűzijátékhoz
komponált zenét a Petőfi Rádió felvételről sugározza. Horváth Vanda, a
Petőfi Rádió főszerkesztője elmondta: a csatorna háromnapos
műsorfolyammal készül az Együtt az ország szlogen bűvöletében, hogy az
ország minden területén élő ember érezze augusztus 20. ünnepi
hangulatát.
http://www.vecseshirek.hu/2013/08/08/monoron-sutik-a-szent-istvan-napi-kenyeret/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Idén is megsütik a magyarok kenyerét
Milyen a rossz kenyér?
Provence-i cipó recept
Új szabvány a kenyerekre