Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A program ötödik évében Kárpát-medence méretű összefogásra számítanak
a szervezők. A Magyarok Kenyere program az idei évben a Magyarok
Kenyere Alapítvány, Pécs városa és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)
partnerségében kerül megvalósításra. Az adományokból az idei évben a
határon túli rászorulókon kívül minden magyarországi megye is részesedni
fog – jelentették be a szervezők a pécsi sajtótájékoztatón.
A
Magyarok Kenyere egy 2011-ben indult pécsi civil kezdeményezés, mely az
évek során a sok jó szándékú magyar ember összefogása által, a nemzet
összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá nőtte ki
magát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet a sóval szitáljuk egy nagy tálba, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe.
Az élesztőt 150 ml langyos vízben oldjuk fel. Majd öntsük a liszt közepébe és a maradék vizet is öntsük bele. A tálban gyúrjuk addig, míg az összes nedvességet felszívja a liszt, majd öntsük enyhén lisztezett felületre és gyúrjuk össze. Ha összeállt, dagasszuk kb.
|
|
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A világ hivatalosan legdrágább melegszendvicsét egy New York-i kávézóban szolgálják fel, 214 dollárba (kb. 59 ezer forint) került, és két nappal előre kell érte bejelentkezni. A szendvics három dologból áll: kenyérből, vajból és sajtból. A kenyeret Dom Perignon pezsgővel készítik, aranyporos olajjal kenik meg, a vajban szarvasgomba van, a sajt pedig a világ egyik legritkább, ezért igen drága sajtja, a Caciocavallo Podolico, amiből egy kiló úgy 25 ezer forintba kerül.
Ennek a kenyérnek hasonló íze és állaga lesz, mint egy répatortának. Mivel nem tartalmaz semmilyen krémet, csokidarabot vagy édes cukormázat, ezért bátran ajánljuk kenyérnek is, de enyhén édes íze miatt kalácsként is fogyaszthatod, például tea mellé.
Cukkinis kenyér - recept
HOZZÁVALÓK:
vaj, a tepsi kikenéséhez
240 g sima finom liszt
135 g porcukor
1¼ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
6 evőkanál növényi olaj (én olívaolajat használtam),
1 teáskanál vanília-kivonat, vagy 1 vanília rúd kikaparva
½ teáskanál őrölt szerecsendió
125 ml iró (a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék)
145 g reszelt cukkini
45 g aprított dió
Elkészítés
Felmelegítjük a sütőt 160ºC-ra.
Minden egyes nő számára meglehetősen fontos a szépség és ezt kár is lenne tagadni, nem is kell, hiszen ez a női nemnek a velejárója. Egyébként a legtöbb férfi kifejezetten szereti, hogy ha a nő mindig megpróbál jól kinézni és törekedik arra, hogy minél szebb legyen.
Vannak azonban olyan hétköznapi dolgok, amelyek komolyan meg tudják nehezíteni egy-egy nő dolgát. Egy kényes téma ugye a súly, illetve az alkat. Nem véletlenül megannyi nő valósággal gyűlöli a mérleget, hiszen nagyon sokszor szeretné, ha kevesebbet mutatnának a számok.
Különlegesség a TV Paprikától: kezdőknek is érdemes hozzáfogniuk, mert nem bonyolult, az íze pedig csodálatos!
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es
fokozat). Vajazzunk ki egy 13×23 centiméteres kenyérsütő
formát. A lisztet és a sütőport szórjuk egy nagy tálba.
Készítsünk a közepébe mélyedést, és egyenként öntsük bele a
tojásokat, majd alaposan keverjük össze a liszttel. Öntsük bele a
fehérbort és az olajat, majd kezdjük gyúrni, míg lágy tésztát nem
kapunk.
2.
10 éve | Klubkoordinátor Edit | 1 hozzászólás
Kedves Network
Közösség!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.
Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.
ELSŐDLEGES CÉLJAINK:
- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.)
- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !
„A múltat tiszteld a jelenben és tartsd a jövőnek” (Vörösmarty Mihály)
Többségünknek most is szükséges, hogy étkezéseinknél ott legyen a kenyér, a „mindennapi kenyér” ahogy az imában is sok-sok millióan naponta elmondják.
A búza régen és most is, elsősorban élelmiszernövény.
Az idén először dala is lesz az ország kenyerének, a Magyarok kenyerének. A nemzeti együttműködésnek megfelelően a kovász Kárpátaljáról érkezik, a só Parajdról, a búzákat is küldik mindenfelől. a Magyarok kenyerét megéneklő dal pedig Tolcsvay Lászlótól jön. Nem Geszti Pétertől. A nyolcvanas évek elején Tolcsvay zenésítette meg Petőfi Nemzeti dalát. A jó hírt Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója, az augusztus 20-i pécsi programok szervezője jelentette be azzal, hogy idén először már önálló dala is lesz a Magyarok kenyerének.
Rettentően nehéz feladatnak tűnik kenyeret sütni otthon, pedig nem csak a rutinos háziasszonyoknak sikerülhet! Hogy miért éri meg a fáradtságot?
1. Tudod, miből készült. Ma már ez lett a legfontosabb szempont. A te kenyeredbe az kerül, amit te akarsz, nincs benne ilyen-olyan gyorsító, kelesztés-fokozó, vagy bármilyen adalék. Ha karod akkor csak az a négy dolog van benne, ami évszázadok óta: liszt, víz, só, élesztő.
2. Mindig friss kenyér az asztalon.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás