Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

network.hu

 A program ötödik évében Kárpát-medence méretű összefogásra számítanak a szervezők. A Magyarok Kenyere program az idei évben a Magyarok Kenyere Alapítvány, Pécs városa és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségében kerül megvalósításra. Az adományokból az idei évben a határon túli rászorulókon kívül minden magyarországi megye is részesedni fog – jelentették be a szervezők a pécsi sajtótájékoztatón.

A Magyarok Kenyere egy 2011-ben indult pécsi civil kezdeményezés, mely az évek során a sok jó szándékú magyar ember összefogása által, a nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá nőtte ki magát.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 675 g kenyérliszt (BL 80)
  • 400 ml langyos víz
  • 20 g friss élesztő
  • 10 g só

Elkészítés:

A lisztet a sóval szitáljuk egy nagy tálba, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe.

Az élesztőt 150 ml langyos vízben oldjuk fel. Majd öntsük a liszt közepébe és a maradék vizet is öntsük bele. A tálban gyúrjuk addig, míg az összes nedvességet felszívja a liszt, majd öntsük enyhén lisztezett felületre és gyúrjuk össze. Ha összeállt, dagasszuk kb.

Tovább 

 

network.hu

 A világ hivatalosan legdrágább melegszendvicsét egy New York-i kávézóban szolgálják fel, 214 dollárba (kb. 59 ezer forint) került, és két nappal előre kell érte bejelentkezni. A szendvics három dologból áll: kenyérből, vajból és sajtból. A kenyeret Dom Perignon pezsgővel készítik, aranyporos olajjal kenik meg, a vajban szarvasgomba van, a sajt pedig a világ egyik legritkább, ezért igen drága sajtja, a Caciocavallo Podolico, amiből egy kiló úgy 25 ezer forintba kerül.

Tovább 

network.hu

 Ennek a kenyérnek hasonló íze és állaga lesz, mint egy répatortának. Mivel nem tartalmaz semmilyen krémet, csokidarabot vagy édes cukormázat, ezért bátran ajánljuk kenyérnek is, de enyhén édes íze miatt kalácsként is fogyaszthatod, például tea mellé.

 

 

Cukkinis kenyér - recept

HOZZÁVALÓK:

  • vaj, a tepsi kikenéséhez

  • 240 g sima finom liszt

  • 135 g porcukor

  • 1¼ teáskanál szódabikarbóna

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt fahéj

  • 1 tojás

  • 6 evőkanál növényi olaj (én olívaolajat használtam),

  • 1 teáskanál vanília-kivonat, vagy 1 vanília rúd kikaparva

  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió

  • 125 ml iró (a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék)

  • 145 g reszelt cukkini

  • 45 g aprított dió

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt 160ºC-ra.

Tovább 

network.hu

Minden egyes nő számára meglehetősen fontos a szépség és ezt kár is lenne tagadni, nem is kell, hiszen ez a női nemnek a velejárója. Egyébként a legtöbb férfi kifejezetten szereti, hogy ha a nő mindig megpróbál jól kinézni és törekedik arra, hogy minél szebb legyen.

Vannak azonban olyan hétköznapi dolgok, amelyek komolyan meg tudják nehezíteni egy-egy nő dolgát. Egy kényes téma ugye a súly, illetve az alkat. Nem véletlenül megannyi nő valósággal gyűlöli a mérleget, hiszen nagyon sokszor szeretné, ha kevesebbet mutatnának a számok.

Tovább 

network.hu

 Különlegesség a TV Paprikától: kezdőknek is érdemes hozzáfogniuk, mert nem bonyolult, az íze pedig csodálatos!

 

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy 13×23 centiméteres kenyérsütő formát. A lisztet és a sütőport szórjuk egy nagy tálba. Készítsünk a közepébe mélyedést, és egyenként öntsük bele a tojásokat, majd alaposan keverjük össze a liszttel. Öntsük bele a fehérbort és az olajat, majd kezdjük gyúrni, míg lágy tésztát nem kapunk. 

2.

Tovább 

network.hu

Kedves Network

 

Közösség!



Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.

 

Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.


 ELSŐDLEGES CÉLJAINK: 


- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.) 

- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !

Utolsó hozzászólás

Keczánné Macskó Piroska üzente 10 éve

Jó lenne játékok, tesztek alkalmazására használható doboz, örülnék ha lehetne lájkolni,illetve, ha lenne chat, mint kezdetben volt.
Az sem lenne utolsó szempont, ha látnánk, hogy ki van online a klubban

Tovább 

network.hu

A kenyér és a búza szavak kultúránkban nem csak egy táplálékot és egy növényt jelentenek, hanem magát az életet. Még a mai modern világunkban is fontos a kenyér és a búza.

„A múltat tiszteld a jelenben és tartsd a jövőnek” (Vörösmarty Mihály)

Többségünknek most is szükséges, hogy étkezéseinknél ott legyen a kenyér, a „mindennapi kenyér” ahogy az imában is sok-sok millióan naponta elmondják.

A búza régen és most is, elsősorban élelmiszernövény.

Tovább 

network.hu

Az idén először dala is lesz az ország kenyerének, a Magyarok kenyerének. A nemzeti együttműködésnek megfelelően a kovász Kárpátaljáról érkezik, a só Parajdról, a búzákat is küldik mindenfelől. a Magyarok kenyerét megéneklő dal pedig Tolcsvay Lászlótól jön. Nem Geszti Pétertől. A nyolcvanas évek elején Tolcsvay zenésítette meg Petőfi Nemzeti dalát. A jó hírt Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója, az augusztus 20-i pécsi programok szervezője jelentette be azzal, hogy idén először már önálló dala is lesz a Magyarok kenyerének.

Tovább 

network.hu

 Rettentően nehéz feladatnak tűnik kenyeret sütni otthon, pedig nem csak a rutinos háziasszonyoknak sikerülhet! Hogy miért éri meg a fáradtságot?

 

1. Tudod, miből készült. Ma már ez lett a legfontosabb szempont. A te kenyeredbe az kerül, amit te akarsz, nincs benne ilyen-olyan gyorsító, kelesztés-fokozó, vagy bármilyen adalék. Ha karod akkor csak az a négy dolog van benne, ami évszázadok óta: liszt, víz, só, élesztő.

2. Mindig friss kenyér az asztalon.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu