Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

network.hu

 Fe­lejtsd el a da­gasz­tást, ke­lesz­tést! Élesztő he­lyett szó­da­bi­kar­bó­ná­val ké­szíts ke­nye­ret! Ke­ve­sebb mint egy óra alatt asz­ta­lo­don lehet, friss és finom ro­po­gós!

 


Nem kell aggódnod, ha elfogyott otthon a kenyér, vagy zárva tartanak épp a boltok! Szinte pillanatok alatt összeállíthatod a saját házi kenyered tésztáját, és a sütés után már csak az elismerő bókokat kell begyűjtened!

 

Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! 

Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!

Tovább 

network.hu

A magyarok odavannak a fűszeres ételekért. Miért ne tehetnénk belőle a kenyérbe is? Bármelyik reggelit, vagy vacsorát feldobja, és szenvdicsnek is kitűnő alapanyag, amely már önmagában is nagyon finom egy kis vajjal, sajtkrémmel, és friss zöldségekkel. Isteni olaszos-magyaros jellegű kenyérreceptet mutatunk be, amely akár kenyérsütőgépben, akár sütőben is elkészíthető. Ráadásul a fűszeres-paradicsomos kenyér már kinézetre is különleges, így a gyermekek számára, vagy vendégfogadáshoz is kitűnő lehet.

Tovább 

 

network.hu

Tudjuk, hogy sokan nem mernek belevágni az otthoni kenyérsütésbe, vagy egyszerűen csak vasárnap van, és nincs otthon élesztő. Ezért mutatjuk meg az alábbi receptet.

Pár perc alatt összeállítható a tészta, amihez csak olyan dolgok kellenek, amik jó eséllyel minden konyhában megtalálhatók. Dagasztani, keleszteni nem kell, így csak a mosogatásra kell pár percet rászánni.

 

A tésztát felturbózhatja néhány extra hozzávalóval, magvakkal, fűszerekkel, esetleg egy kevés minőségi sajttal.

Tovább 

network.hu

Alacsonyabb só- és magasabb rosttartalmat ír elő az agrártárca tervezete, amely új kenyérfajtákat is bevezet a rendszerbe.

Módosítaná a kenyerekre vonatkozó szabályokat a agrárminiszter új rendelettervezete. Az új szabályok a már szabályozott kenyérfajták összetételét (például a rozsos kenyér minimális rozstartalmát) pontosítja, emellett új kenyérfajták (például tönkölykenyér) elkészítési szabályait is meghatározza, és ezeket beemeli a Magyar Élelmiszerkönyvbe.

Tovább 

network.hu

Száraz, morzsalékos, fullasztó, habszivacs, beton, tégla, verekedni lehet vele – egy rövid gyűjtemény a jelzőkből, amelyekkel a gluténmentes kenyereket le szokták írni. De van remény, és ha a lenti szakértői tippeket megfogadjuk, nagyobb az esély a puha belsejű, ropogós héjú veknire.
Lisztből, de milyenből?

Egyre több készen kapható gluténmentes kenyérlisztkeverék van a hazai boltok – főleg persze a táplálékallergia szaküzletek ­– polcain.

Tovább 

network.hu

A kenyér alapélelmiszer a magyar háztartásokban. Ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni, akkor elsődleges, hogy jó összetevőket tartalmazó kenyeret, vagy péksüteményeket fogyasszunk. Nincs egyszerű dolgunk, ha mindezeket a boltban szeretnénk megvásárolni. Noha sok élelmiszeren megtaláljuk az összetevőket, más a helyzet a kenyereknél és pékáruknál, ahol a legtöbb esetben fogalmunk sincs a pontos beltartalomról.

Ráadásul a gyártók már felismerték az igények lassú, de biztos megváltozását, miszerint több „barna, teljes kiőrlésű”, és hasonló, egészséges összetételt sugalló jelzővel ellátott termék fogy a boltok, pékségek polcairól.

Tovább 

network.hu

 Azzal már jó esetben mindenki tisztában van, hogy mekkora gondot jelent a Földünket körülvevő ózonpajzs elvékonyodása, és az UV-B sugárzás felerősödéséért felelős ózonlyuk növekedése. A magas ózonkoncentrációt a magas napállás is segíti, így a nyári hőhullámok nem várt következményekhez vezethetnek.

 

A három oxigénatomból álló instabil molekula növekedése az élővilágra gyakorolt negatív hatása mellett a növényeknél számos anomáliához, például növekedési rendellenességekhez, szárelhaláshoz, terméscsökkenéshez vezethet, így veszélyezteti az élelmiszerforrásainkat.

Tovább 

network.hu

Bő két hete kenyereket teszteltünk, amibe a Pipacs pékség alapítóit Fülöp Ádámot és Tóth Marcit is belevontuk, akik szakmai meglátásaikkal segítették a munkánkat. Csak kapkodtuk a fejünket, mi mindent írnak rá a gyártók a kenyerekre, és ezek milyen gyakran félrevezetőek, vagy egyszerűen nem igazak.

Hagyományos kovászos kenyér? Házias Hazai? Kemencés vágott? Parasztkenyér? Alpesi kenyér? Mivel a magyar élelmiszerkönyv a kenyérrel kapcsolatban nem túl sok mindent szabályoz, a marketingeseknek tág tere van, amikor arról van szó,  hogy valami vonzót kéne ráírni a csomagolásra.

Tovább 

network.hu

 A diétás életmódot folytatóknak a legnagyobb ellensége a kenyér, a tésztafélék és a szénhidrát. De van rá megoldás! Kergesd el a mumusod, mutatjuk a fogyókúrás kenyér titkos receptjét!

 

 

Az egész életedet megváltoztatja ez a kenyér, nem kell többet nélkülöznöd és lemondanod olyan finomságokról, mint egy lekváros reggeli, vagy egy ínycsiklandó szendvics! A titkos összetevő abban rejlik, hogy te magad készíted el a veknit olyan hozzávalókból, amelyek száz százalékosan egészségesek, nem terhelik a szervezetedet és még a fogyókúrádat is támogatják.

Tovább 

network.hu

A fehér kenyér és a reformtermék közötti arany középutat választotta a Pedró Pékség kovásszal készített tönkölyös kenyerével, mely az idei Szent István-napi kenyér lett – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Vajda Péter, a Pedró Pékség pékmestere a műsorban elmondta: ez egy hosszú érésű kovásszal készült kenyér, amely 18 százalék teljes kiőrlésű tönkölylisztet tartalmaz. Véleménye szerint ez a kenyér azért nyerhetett a versenyen, mert pékségük az arany középutat választotta, hogy a fehér kenyeret, illetve a reformterméket kedvelőknek köztes terméket kínálhassanak.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu