Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

network.hu

Világrekordra készül a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) december 10-én szombaton, a Vajdahunyad váránál, amelynek keretében támogatóinak segítségével Magyarország és egyben a világ legnagyobb kenyérlángosát kísérli meg elkészíteni – tudatta Jaczenkó Gábor PR menedzser.

A nem mindennapi vállalással a nehéz helyzetben lévőknek történő segítségnyújtás szükségességére kívánja felhívni a figyelmet az alapítvány, amely akciójával a karácsony közeledtével 500 rászoruló gyermeknek kíván különleges élményt szerezni. A GYEA célkitűzése, ha szentestén az összes szegénységben élő gyermek megfeledkezhetne minden fájdalomról, és ugyanolyan jól érezze magát, mint azok a gyermekek, akiknek nem kell nap mint nap megküzdeniük a nélkülözéssel.

Tovább 

 

network.hu

 Megint kiszáradt a kenyér? Elszámoltuk magunkat, és megpenészedett a maradék?  Mutatunk néhány trükköt, amivel meghosszabbíthatjuk a pékáruk életét, a maradékokat pedig újrahasznosíthatjuk. Soroljuk!

 

A kenyér eltarthatóságát több tényező is befolyásolja: ideális tárolási körülmények között általában a gyártástól számított 3 napon belül javasolt elfogyasztani, de ez függ a felhasznált gabonától is. A hosszú érési idejű, kovászolt eljárással előállított rozskenyér tartható el legtovább, az egyszerű, kovász és zsiradék felhasználása nélkül készített termékek pedig csak rövidebb ideig.

Tovább 

network.hu

Változnak a sütőipari termékekre vonatkozó előírások, a rozskenyeret és a rozsos kenyeret érintik a változások.

 

 rozskenyérnek a jövőben az eddigi 40 százalék helyett minimum 60 százalék rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15-ről minimum 30 százalékra emelték a rozsliszt arányát. Az előírás megjelenése októberben várható.

 

Forrás:http://www.blikk.hu/

network.hu

 Ne ha­jítsd ki a ke­ményre szá­radt ke­nye­ret! In­kább va­rá­zsold újjá! Mu­tat­juk a leg­egy­sze­rűbb trük­köt lé­pés­ről-lé­pésre

 


Megkívánod a friss, ropogós kenyeret, megveszed, hazaviszed, és végül épp, hogy egy szeletet eszel belőle, aztán megfeledkezel róla. Néhány nap múlva már kopogósan kemény, lehet kidobni. Vagy mégse?

 

 

tt egy zseniális trükk, amivel újra olyan lesz, ahogyan a boltból elhoztad.

1. lépés: Nyisd meg a hideg vizes csapot, és tartsd alá a kenyeret.

Tovább 

network.hu

A hústermékek után a kenyereknél és pékáruknál is jön az új szabályozás, írja a napi.hu. Ennek eredménye elvileg az lesz, hogy a korábbinál tartalmasabb, jobb termékek jutnak majd el a polcokra.

Várhatóan 2016. október második felében léphet hatályba az új szabályozás, innentől számított 6 hónapon belül kell jönniük a megújított termékeknek.
Az előírás célja a rossz, gyenge minőségű élelmiszerek visszaszorítása. Továbbá garantálja, hogy az előírásokat betartva és megfelelő szakértelemmel elkészítve, jó minőségű termékek készülhessenek.

Tovább 

network.hu

 Ezek a litván művészek nem esnek kétségbe néhány odaégetett kenyértől.

 


Ezek a vilniusi művészek különleges alapanyagot választottak műalkotásuk médiumául. Egy egész csomó pirítósból alkottak 3,5-x2,5 méteres képet Vilnius egyik utcájáról.

 

Ehhez összesen 1064 szelet toast kenyeret készítettek el, amikből aztán 50 óra munkával rakták ki a képet. Az égett pirítósokat aprólékos munkával kapargatták le, hogy így szülessenek meg a kép legapróbb részletei is. 

 

A művészek saját bevallásuk szerint is rengeteget dolgoztak a pirítósképen, ami ráadásul szállítás közben többször is összetört, így végül is 3 alkalommal kellett újraalkotni művüket.

Tovább 

network.hu

 Egy tokiói édesanya bebizonyította, hogy a kenyérsütés is lehet művészet. A most következő veknikbe ugyanis különböző gyümölcsök, mesehősök és gyermekrajzok képét gyúrta bele.

 

Persze nem kell a címet szó szerint értelmezni: egy tokiói édesanya különleges vekniket készít, amelyeknek a közepébe különböző gyümölcsök, mesehősök és gyermekrajzok képét gyúrta bele. Épp ésszel szinte felfoghatatlan, hogy a puha kenyértésztába hogyan tudja ezeket a figurákat belefabrikálni, de egy dolog azonban biztos: nem kétperces munka.

Tovább 

network.hu

Régen óriási királyság volt toast kenyeret enni, emlékszem mindenki meg volt őrülve az ilyen kenyérből készült melegszendvicsekért. Tényleg van egy hangulata, és néha-néha egyszerűen megkívánja az ember. Főleg, amióta megjelentek az amerikanizálódott fajták is, ezek azok, amelyeknek kicsit édeskés az ízük. Na, meg ugye a gyerekek is rajonganak ezért a kajáért, de mondjuk miért nem, ami egy kicsit is egészségtelen?! 

A mostani teszten kizárólag azok a kenyerek szerepeltek, amelyek csomagolásán vagy az volt feltüntetve, hogy fehér szendvicskenyér, vagy fehér toast kenyér.

Tovább 

network.hu

 Bizarrul néz ki, viszont állítólag nagyon egészséges és finom is a lila kenyér.

 


Egy szingapúri professzor, Zhou Weibiao olyan kenyeret kísérletezett ki, mely legalább annyira ízletes, mint a hagyományos fehér kenyér, viszont sokkal egészségesebb annál.

 

A tudós a fekete rizsből vonta ki az antocianint, vagyis a természetes kék pigmentet, és ezt az anyagot adta hozzá a kenyértésztához, ettől lila a színe. Amikor ezt a tésztát megsütik, az antocianin antioxidáns tulajdonságainak 80 százaléka megmarad.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu