Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A magyarok odavannak a fűszeres ételekért. Miért ne tehetnénk belőle a kenyérbe is? Bármelyik reggelit, vagy vacsorát feldobja, és szenvdicsnek is kitűnő alapanyag, amely már önmagában is nagyon finom egy kis vajjal, sajtkrémmel, és friss zöldségekkel. Isteni olaszos-magyaros jellegű kenyérreceptet mutatunk be, amely akár kenyérsütőgépben, akár sütőben is elkészíthető. Ráadásul a fűszeres-paradicsomos kenyér már kinézetre is különleges, így a gyermekek számára, vagy vendégfogadáshoz is kitűnő lehet.
Hozzávalók:
120 g búzasikér, 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 150 g
rétesliszt, 180 g finomliszt, 3 teáskanál só, 350 ml
paradicsompüré/paradicsomlé, 2 evőkanál olivaolaj, csipetnyi
édesítőszer, 3 gerezd összenyomott fokhagyma, 1 csomag porélesztő,
valamint fűszerek: bors, oregano, bazsalikom, bio vegeta (bioboltban
kapható).
Kenyérsütőgépben az alapprogrammal süthetjük. A hosszabb programmal kicsit lazább, nagyobb lesz a kenyér, a rövid (kb. 2 órás) programmal pedig tömörebb, de így is nagyon finom.
Ha kézzel készítjük, akkor alapos összegyúrás után kelesztőtálban, vagy meleg helyen a duplájára kelesztjük. Akár 2-3 alkalommal is újra gyúrhatjuk, de fontos, hogy ezután minden alkalommal kelesszük egy kicsit, figyelve a tészta növekedését. Majd sütőben addig süssük, amíg szépen megpirul. Figyeljünk rá, hogy ezt a típusú kenyeret nem kell túlsütni, valamint hogy a pirosas színe miatt nehezebben vesszük észre, hogy megsült.
Forrás:http://hajraegeszseg.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei