Kenyérsütés: Cukkinis kenyér - avagy az álruhás édes kalács

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Ennek a kenyérnek hasonló íze és állaga lesz, mint egy répatortának. Mivel nem tartalmaz semmilyen krémet, csokidarabot vagy édes cukormázat, ezért bátran ajánljuk kenyérnek is, de enyhén édes íze miatt kalácsként is fogyaszthatod, például tea mellé.

 

 

Cukkinis kenyér - recept

HOZZÁVALÓK:

  • vaj, a tepsi kikenéséhez

  • 240 g sima finom liszt

  • 135 g porcukor

  • 1¼ teáskanál szódabikarbóna

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt fahéj

  • 1 tojás

  • 6 evőkanál növényi olaj (én olívaolajat használtam),

  • 1 teáskanál vanília-kivonat, vagy 1 vanília rúd kikaparva

  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió

  • 125 ml iró (a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék)

  • 145 g reszelt cukkini

  • 45 g aprított dió

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt 160ºC-ra. Megkenünk egy 900-gr nagyságú sütőformát (az enyém kb 10x25x8). Egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, cukrot, szódabikarbonát, sót, a fahéjat és egy másikban a tojást, olajat, vanília-kivonatot és a szerecsendiót. Ezután keverjük össze a két tálban lévő hozzávalókat és adjuk hozza az írót majd forgassuk át jól.

    1. Óvatosan adjuk hozza a cukkinit és a diót. Ne keverjük túl.

    2. Öntsük bele a masszát a sütőformánkba és az előmelegített sütőben kb 40-50 percig sütjük.

    3. Ha megsült, hagyjuk hűlni úgy 20 percig, majd tegyük ki egy rácsra és várjunk, amíg teljesen kihűl. (Ha tudtok!)

    Forrás:http://proaktivdirekt.com

Címkék: cukini kenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu