Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rettentően nehéz feladatnak tűnik kenyeret sütni otthon, pedig nem csak a rutinos háziasszonyoknak sikerülhet! Hogy miért éri meg a fáradtságot?
1. Tudod, miből készült. Ma már ez lett a legfontosabb szempont. A te kenyeredbe az kerül, amit te akarsz, nincs benne ilyen-olyan gyorsító, kelesztés-fokozó, vagy bármilyen adalék. Ha karod akkor csak az a négy dolog van benne, ami évszázadok óta: liszt, víz, só, élesztő.
2. Mindig friss kenyér az asztalon. Ha magadra számítasz, akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy kapsz-e kenyeret a boltban, mikor sütötték, mit kevertek bele, belesütöttek-e lapátot, madzagot, vagy egeret. Ha ügyesen szervezed a dolgaidat mindig van otthon friss (meleg) kenyér.
3. Olyat csinálsz, amilyet csak akarsz. Hogy milyen kenyeret eszel, nem azon múlik, hogy mi kapható a boltban. Rajtad múlik a döntés, hogy gyors kenyeret csinálsz-e, vagy hagyományos házi cipót, esetleg krumplisat, vagy 16 órán keresztül kelesztett kovászosat. A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt!
4. Napi sikerélményt ad. A kenyérsütés igazi napi alkotás, akár hetente egyszer, akár naponta sütsz. Egyesíti a főzést, a szobrászatot, igazi kézműves munka. Amikor a családtagok egymás után bukkannak fel a sülő kenyér illatára, az megmelengeti a szakács lelkét.
5. Így lehetsz félisten. Nem tudom, lehet-e nagyobb gasztronómiai sikert elérni a családban vagy a társaságban, mintha frissen sütött, meleg kenyeret teszel eléjük. Azok a csodálkozó, elismerő tekintetek amikor leteszed a cipót az asztalra. Nincs az a Michelin-csillagos fogás, ami felér azzal, amikor vendégeid a szemed láttára tépik szét a meleg kenyeret, meg sem várva, mit kapnak mellé.
6. Mert kísérletezni jó! A kenyérsütés olyan mint egy ismeretlen kert, amelyben rengeteg felfedezni való van. Rengeteg mindennel lehet kísérletezni: alapanygokkal, hozzáadott extrákkal, sütési idővel és módokkal.
7. Olyan mint a szerelem. Kell hozzá egy kis szenvedély. Erőt ad, hogy kudarc esetén se add fel, és őrületes boldogsággal tölt el, ha sikerül.
Forrás:http://www.egeszsegtukor.hu/noi-tukor/suss-kenyeret-otthon-7-erv-mellette.html
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Itt egy masina, ami 6 perc alatt gyúr és süt meg egy friss kenyeret
Így süss kenyeret otthon! Még gép sem kell hozzá
Októbertől finomabb lesz a kenyér
Szódabikarbónás kenyér az új őrület, ennél egyszerűbb nincs!