Kenyérsütés: Magvas kenyér

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

hozzávalók 4 főre
  • 1 kg búza fehérliszt
  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 5 dkg krumplipehely
  • fél liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 3 kk só
  • 2 ek olaj
  • 1 tojás
  • magvak ( szezámmag , napraforgómag, tökmag , mák, köménymag stb...)
elkészítés
  1. Futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben a cukorral.
  2. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
  3. Adjuk hozzá a krumplipelyhet, sót.
  4. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt és az olajat.
  5. Apránként langyos vizet adagolva gyúrjunk kemény, de jól gyúrható, rugalmas tésztát.
  6. Amikor a tészta már teljesen sima és elválik az edény falától, langyos helyen pihentessük fél órát.
  7. Villával verjük fel a tojást egy kis sóval.
  8. A tésztából formázzunk 25 db egyforma gömböt.
  9. Ezeket egyenként mártsuk tojásba, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
  10. Tetejüket szórjuk meg magokkal.
  11. Fél óra pihentetés után mehet a 200 fokos sütőbe.

http://www.nosalty.hu/recept/magvas-kenyer

Címkék: magvas kenyér sütés

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kolonicsné.H. Zsuzsanna üzente 10 éve

A magvas kenyér tetszik ennyire,hogy kipróbáljam.

Válasz

Kolonicsné.H. Zsuzsanna üzente 10 éve

Ez nagyon ígéretes! Ki is próbálom .

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu