Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ebbe a kenyér tésztába mogyoró és szárított vargánya gomba került. nagyon finom, különleges, puha kenyér.
Ha valakit érdekel a receptje, itt megnézheti: Vargányás-mogyorós kenyér recept
14 éve | Szőke Róbertné Zsuzsanna | 14 hozzászólás
Sajtós kenyér
Hozzá valő:1/2 kg liszt,3,5dl langyos tej, só, cukor ,egy csomag száritott élesztő és 20 dkg reszelt sajt.
Kenyyérsütő gépben készítettem.
|
|
14 éve | Czegle Tibor | 8 hozzászólás
Kovász készítése
Én egy 5 dkg élesztőt összekeverek kb. ½ kg liszttel és annyi vizet adok hozzá, hogy kissé puha legyen és meleg helyen hagyom megkelni /egy csipet sóval / 24-36 óráig hagyom savanyodni., de közben többször megkeverem. Az érés folyamán a kovász megfolyósodik, nem kell megijedni A savanyodás azért kell, hogy a tejsavbaktériumok elszaporodjanak, mert ez adja meg a kenyér savanyuságát és nem a különböző kegyszerek . Az illata jellegzetesen savanyú az elszaporodott tejsavbaktériumoktól Ha egy kis cukrok is adunk a masszához intenzívebben fog erjedni.
14 éve | Czegle Tibor | 2 hozzászólás
Én egyszerűen kézzel dagasztok, ha lehet igazi kenyérlisztből BL-85 azt hiszem, ha nincs akkor közönséges simalisztből. Azt tapasztaltam, ha kovászt is rakok a kenyérhez, akkor finomabb és ropogósabb lett a kenyér természetesen cserépedénybe sütve, függetlenül attól, hogy igazi kemencével is rendelkezem, de ha 1-2 kg kívánok sütni, akkor nem fűtök be, mert jó a sütő is cserépedénnyel. Nem reklámozni akarom, de néha lehet előre csomagolt kénylisztet kapni a Metróba de nem a drága import hanem a magyar közönséges kenyérliszt vagy néha pizza lisztnek álcázva 5 kg kiszerelésben.
A ma sütött kenyérkém (akkora, mint egy malomkerék):
És fölvágva:
A receptet itt találja, akit esetleg érdekel:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/kenyer
Ha már szóba került az élesztő nélküli kenyér, az én villámgyors kenyerem az Ír szódás kenyér szintén élesztő nélkül készül. Szerintem finom, és villámgyorsan készen van.
A receptjét itt találjátok:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/ir-szodas-kenyer
Így néz ki:
15 éve | Szabó Irén | 15 hozzászólás
Élesztómentes kenyér:
Hozzávalók: 3 ek.repceolaj,1 kk só,1 pohár Activia joghurt,1 joghurtos pohár víz,1 kk.szódabikarbóna,40 dkg.teljes kiörlésű liszt.
A hozzávalókat összekeverni,majd a tésztát formába önteni és 45 p.alatt 180 fokon megsütni.
15 éve | Szabó Irén | 1 hozzászólás
Élesztőmentes kenyér.
Hozzávalók: 1 ek oliva olaj,1 kk.só,2.5 dl víz,50 dkg teljes kiörlésű liszt,2 kk.sütőpor.
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk,egy órán át pihentetjük.Formába rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon,45 p.sütjük.
15 éve | Szabó Irén | 6 hozzászólás
Zsemle
Hozzávalók: 3ek olaj,3kk só,2 nagymérő cukor,1 tojás,3dl tej,55dkg liszt,2.5dkg élesztő.
Ebben a sorrendben bele a gépbe,majd dagasztás.A gépet kikapcsolva kelesztjük.Ha megkelt,lisztezett deszkára öntjük,lágyan átgyúrva hosszú hengerré formáljuk és 8-10 db ra vágjuk.Egyessével gombóccá formáljuk.Tepsibe téve ne túl közel egymáshoz langyos helyen 30 percig kelni hagyjuk.Mikor megkelt,6os fokozaton 15-18 percig sütjük.Ha kész azonnal hideg vízzel lespricceljük.
15 éve | Szabó Irén | 2 hozzászólás
Kalácstészta.
Hozzávalók:3 ek olaj,4-5 ek cukor,1 van.cukor,1 kk.só,1 tojás.1 sárgája,2 dl tej,50 dkg liszt,2.5 dkg élesztő.
Ebben a sorrendben bele a kenyérsütő tartályba.Dagasztani,keleszteni,megsütni.Lehet külön formában is sütni,dagasztás után kivenni a gépből,majd a formában hagyni megkelni.
Lehet beletenni mazsolát is,amikor még dagaszt a gép és csipog.
Szoktam beletenni kakaóport,mielőtt a dagasztási fázis utolsó 1 perce van még hátra.Ekkor a kalács márványos lesz.A kakaós kalácsnál figyelni kell hogy kissé több cukrot adagoljunk a tésztához ízlés szerint.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás