Kenyérsütés: blog

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kenyérsütés hírei

Ebbe a kenyér tésztába mogyoró és szárított vargánya gomba került. nagyon finom, különleges, puha kenyér.

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha valakit érdekel a receptje, itt megnézheti: Vargányás-mogyorós kenyér recept

Sajtós kenyér

 

Hozzá valő:1/2 kg liszt,3,5dl langyos tej, só, cukor ,egy csomag száritott élesztő és 20 dkg reszelt sajt.

Kenyyérsütő gépben készítettem.

Utolsó hozzászólás

Szamosiné Kiss Zsuzsanna üzente 14 éve

Szevasztok!

Megsütöttem a sajtos kenyeret, nagyon finom lett. (Le is fényképeztem, de sajnos még nem sikerült feltenni a gépre.)
Legyen szép estétek. Zsuzsa

 

Kovász készítése

 

Én egy 5 dkg élesztőt összekeverek kb. ½ kg liszttel és annyi vizet adok hozzá, hogy kissé puha  legyen és meleg helyen hagyom megkelni /egy csipet sóval / 24-36 óráig hagyom savanyodni., de közben többször megkeverem.  Az érés folyamán a kovász megfolyósodik, nem kell megijedni A savanyodás azért kell, hogy a tejsavbaktériumok elszaporodjanak, mert ez adja meg a kenyér savanyuságát és nem a különböző kegyszerek . Az illata jellegzetesen savanyú az elszaporodott tejsavbaktériumoktól Ha egy kis cukrok is adunk a masszához intenzívebben fog erjedni.

Utolsó hozzászólás

t k üzente 13 éve

Bocs! A KOVASZ nem elesztövel keszül.
http://hazikenyer.gportal.hu/gindex.php?pg=24254338&nid=4772139

csaszarmorzsa

Tovább 

Én egyszerűen kézzel dagasztok, ha lehet igazi kenyérlisztből BL-85 azt hiszem, ha nincs akkor közönséges simalisztből. Azt tapasztaltam, ha  kovászt is rakok a kenyérhez, akkor finomabb és ropogósabb lett a kenyér természetesen cserépedénybe sütve, függetlenül attól, hogy igazi kemencével is rendelkezem, de ha 1-2 kg kívánok sütni, akkor nem fűtök be, mert jó a sütő is cserépedénnyel. Nem reklámozni akarom, de néha lehet előre csomagolt kénylisztet kapni a Metróba  de nem a drága import hanem a magyar  közönséges kenyérliszt vagy néha pizza lisztnek álcázva 5 kg kiszerelésben.

Utolsó hozzászólás

draskoczy jozsefné üzente 14 éve

nagyon guszták a kenyerek.

Tovább 

A ma sütött kenyérkém (akkora, mint egy malomkerék):

 

network.hu

 

 

És fölvágva:

 

 

network.hu

 

 

A receptet itt találja, akit esetleg érdekel:

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/kenyer

 

 

Utolsó hozzászólás

adam marta üzente 12 éve

villanysütőm van , (minikonyha), én is magamnak sütöm, allergiás vagyok a tartósítószerekre, és a búza származékokra. burgonyás rozskenyeret sütök, félkilósat

Ha már szóba került az élesztő nélküli kenyér, az én villámgyors kenyerem az Ír szódás kenyér szintén élesztő nélkül készül. Szerintem finom, és villámgyorsan készen van.

 

A receptjét itt találjátok:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/ir-szodas-kenyer

 

Így néz ki:

 

network.hu

Élesztómentes kenyér:

  Hozzávalók: 3 ek.repceolaj,1 kk só,1 pohár Activia joghurt,1 joghurtos pohár víz,1 kk.szódabikarbóna,40 dkg.teljes kiörlésű liszt.

 

A hozzávalókat összekeverni,majd a tésztát formába önteni és 45 p.alatt 180 fokon megsütni.

Utolsó hozzászólás

Király Monika üzente 13 éve

Sziasztok ! Érdeklődöm, hogy valaki sütötte már ezt a kenyeret ?
Nekem az válik be a kenyérsütésnél, hogy 50 %-nál semmiképpen se legyen több a teljeskiőrlésű liszt. Mi a véleményetek ?

Élesztőmentes kenyér.

   Hozzávalók: 1 ek oliva olaj,1 kk.só,2.5 dl víz,50 dkg teljes kiörlésű liszt,2 kk.sütőpor.

 

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk,egy órán át pihentetjük.Formába rakjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon,45 p.sütjük.

Utolsó hozzászólás

Veszperényiné Margit üzente 15 éve

Szia Irénke! Tetszik az élesztőnélküli mkenyér, kipróbálom és megirom hogy sikerült Puszi Veszperényiné Margit

Zsemle

 

Hozzávalók: 3ek olaj,3kk só,2 nagymérő cukor,1 tojás,3dl tej,55dkg liszt,2.5dkg élesztő.

 

Ebben a sorrendben bele a gépbe,majd dagasztás.A gépet kikapcsolva kelesztjük.Ha megkelt,lisztezett deszkára öntjük,lágyan átgyúrva hosszú hengerré formáljuk és 8-10 db ra vágjuk.Egyessével gombóccá formáljuk.Tepsibe téve ne túl közel egymáshoz langyos helyen 30 percig kelni hagyjuk.Mikor megkelt,6os fokozaton 15-18 percig sütjük.Ha kész azonnal hideg vízzel lespricceljük.

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Kővágó Lászlóné üzente 14 éve

Szia!

Megsütöttem a zsemlét és nagyon finom lett. Nekem egy pici só hiányzott belőle, de az állaga nagyon jó.Az idén voltunk Olaszországban ott ettem ilyen
zsemlét!
Köszi a receptet!

Tovább 

Kalácstészta.

 

Hozzávalók:3 ek olaj,4-5 ek cukor,1 van.cukor,1 kk.só,1 tojás.1 sárgája,2 dl tej,50 dkg liszt,2.5 dkg élesztő.

 

Ebben a sorrendben bele a kenyérsütő tartályba.Dagasztani,keleszteni,megsütni.Lehet külön formában is sütni,dagasztás után kivenni a gépből,majd a formában hagyni megkelni.

Lehet beletenni mazsolát is,amikor még dagaszt a gép és csipog.

Szoktam beletenni kakaóport,mielőtt a dagasztási fázis utolsó 1 perce van még hátra.Ekkor a kalács márványos lesz.A kakaós kalácsnál figyelni kell hogy kissé több cukrot adagoljunk a tésztához ízlés szerint.

Utolsó hozzászólás

Papp Kálmánné üzente 15 éve

Szép napot mindenkinek!
Én szoktam hasonló módon kalácsot sütni a kenyérsütő gépben.
Olaj helyett kb.5 dkg Rama margarinnat a liszttel összemorzsolok mielőtt a gépbe teszem, kihagyom a tojást és egy kicsit több tejet használok. a többi hozzávaló és az elkészítési mód ugyanaz.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu