Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g teljes kiőrlésű rozsliszt
80 g fehér liszt
40 g graham liszt (a szórásokhoz is ezt használtam)
2 ek. lenmagtöret
kb. 1-1,2 g élesztő
1-2 tk. só
csipet cukor (élesztő miatt)
kb. 3 dl langyos víz (vagy amennyit felvesz a liszt. Én kenyérsütőben való dagasztás során is szoktam figyelni. Pótolom, ha szükséges. Inkább először kevesebb menjen bele.)
2 ek. olívaolaj
Elkészítése: Langyos vízben felolvasztottam a cukrot és sót. Ezt az üst aljába öntöm. Erre pakolom a száraz hozzávalókat és rámorzsoltam az élesztőt. Mivel az olajat kihagytam alulról, így azt is erre csorgattam, de nem okozott gondot. Szóval lehet a nedves hozzávalókhoz is adni, és a lisztre is rátenni. A kenyérsütő megdagasztotta a tésztát. Én kb. 15-20 percig dagasztom a géppel. A tepsit, amiben sütöttem a kenyeret, margarinnal kikentem, liszttel megszórtam és egy kis átgyúrás után beleillesztettem a tésztát. A tetejét vízzel lekentem és megszórtam liszttel. Ruhával letakarva, meleg radiátor mellett kb. 40 percig kelesztettem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 70 percig sütöttem.
Forrás:http://civishir.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei