Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
450 g kenyérliszt (fehér finomliszttel is működik)
270 ml langyos víz
50 g finom búzadara
10 g só
15 g friss élesztő
25 g cukor
20 g lágy margarin (puha vagy folyékony)
30 ml ouzo (görög ital)
Tetejére:
szezámmag a tálaláshoz
1 piros tojás
Elkészítése
1. Egy csészébe öntsük bele a meleg vizet és a friss élesztőt. Tegyük az egészet egy tálba. Várjunk, amíg felfut. Ezután öntsük a tálba a lisztet és az összes többi hozzávalót, a felfuttatott élesztővel együtt és mixerrel lassú sebességen gyúrjuk simára.
2. Takarjuk le a tésztát és hagyjuk kelni 30 percet.
3. Mixereljük még 5 percig gyors sebességgel. Vágjuk a tésztát 2 részre. Hengereljük mindkét darabot, majd fonjuk össze. Korona formát is kialakíthatunk. Fújjuk le kevés vízzel a kenyeret, és szórjuk meg szezámmaggal.
4. Hagyjuk kelni a kenyeret még 40 percig, meleg helyen, nedves törölközővel letakarva (ne száradjon meg a tészta felülete).
5. Állítsuk be a sőütőt 230 C-ra, süssük akenyeret 5 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 210 C-ra és így süssük tovább 45 percig. Mikor megsült, kapcsoljuk le a sütőt és nyissuk ki a sütő ajtaját. Hagyjuk kihűlni a kenyeret. A tekercs közepére nyomjunk pirostojást.
Tipp: a tésztába mazsolát, pirított sonkadarabokat vagy magokat is gyúrhatunk.
Szendrey Adrienn, 2011. április 7, csütörtök
Előző Húsvéti receptek cikk |
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei