Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Nagy a környezetterhelése a kenyérnek, főleg a gabonatermeléshez felhasznált műtrágya növeli jelentősen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Erre a Sheffieldi Egyetem kutatói hívták fel a figyelmet, akik a kenyér előállításának teljes folyamatát környezetterhelési szempontból vizsgálták meg.
A Nature Plants című szaklapban megjelent tanulmány szerint "elviselhetetlen mennyiségű", több mint 100 millió tonna műtrágyát szórunk szét a világban évente, egyedül az ammónium-nitrát 43 százalékkal részesedik azokból az üvegházhatású gázokból, amelyek kibocsátása a kenyér előállításával jár – írja az MTI.
A kutatók kiszámolták, hogy egy Nagy-Britanniában árusított, 800 grammos kenyér 589 gramm szén-dioxid kibocsátásával jár. Európában évente fejenként 63 kilogramm kenyeret esznek az emberek, Amerikában ennek a felét, és a gabona több mint felét, 60 százalékát állítják elő műtrágya
felhasználásával. A három fő gabonaféle – kukorica, rizs, búza – biztosítja az emberiség kalóriaellátásának felét.
Peter Horton, a kutatás vezetője, az egyetem fenntartható fejlődéssel foglalkozó intézetének szakértője szerint valahogy meg kellene oldani, hogy az agrár-élelmiszeripari szektor célja ne a haszonszerzés, hanem a világ élelmiszerellátásának tartós biztosítása legyen. Véleménye szerint a vásárlók is befolyásolhatják a helyzetet azzal, hogy kisebb környezetterhelésű terméket, például biokenyeret vásárolnak, vagy azzal, hogy nyomást gyakorolnak politikusaikra.
Az élelmiszertermelésből származik az üvegházhatást okozó gázok egyharmada a világon.
Forrás:http://faktor.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tudja, hogyan kell tárolni a kenyeret, hogy friss maradjon?
Újra divat kenyeret sütni: az eredeti kovászos kenyér készítése
A Hajdúsági házi kenyér lett a befutó
Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei