Kenyérsütés: Kovásszal készült (kép)

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 99 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 410 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 99 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 410 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 99 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 410 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 99 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 410 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kovásszal készült

Teljes kiőrlésű lisztből készült kovász a keléshez. A többi sima liszt.
Megszenvedtem, azaz izgultam egyáltalán meg fog-e kelni élesztő nélkül.
Végül is sikerült

kenyér kovász tepsi

Látta 1621 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiraly Éva üzente 8 éve

Én is köszönöm neked, hogy leírtad a kovász készítésének a módját. Meg fogom próbálni. Én ha sütök, akkor nagy tálban, négyágú fakanállal állítom össze addig, amíg már gyúrható, és akkor már a deszkán dolgozom tovább. Nagyon jó érzés kenyértésztát gyúrni, nem kell lisztezni közben, és nem ragad oda a deszkához.
Üdvözletem és még egyszer köszönöm. Éva

Válasz

C Christina üzente 8 éve

Kedves Tibor! Én a kovászt az alábbi módon készitettem, este kevertem be a tésztáját a kenyérnek a kovásszal, reggel raktam tepsibe, de hagytam kovászt belőle. A tepsikben még d.u. 1 óráig kelt, biztos nem volt elég meleg itt a szobában.
A web ahol mindez megtalálható bővebben:
http://www.nandu.hu/magyar/hasznos/receptek/receptek5.htm
A kovász készítése:
1. lépcső:
3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 evőkanál víz, kb. 40 ºC-os
A vizet a liszttel elkeverjük és letakarva, meleg helyen (kb. 20-22 ºC-on) 1-2 napot állni hagyjuk.
2. lépcső:
3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 evőkanál víz, kb. 40 ºC-os
Mindezt az 1. lépcsőben elkészített masszához keverjük, amely már kellemes, savanykás szagot áraszt. Ismét letakarjuk és 20 ºC-on 1 napot állni hagyjuk.
3. lépcső:
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
1 dl víz, kb. 40 ºC-os
Az előzőekkel összekeverjük és letakarva, 20 ºC-on 1 napig állni hagyjuk.
Ennek egy részét használjuk el a kenyér készítéséhez, a maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel, így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérsütéshez. A kovász készülhet egy literes, csavaros tetejű befőttesüvegben, amit a hűtőszekrényben őrzünk a következő sütésig.
Christina

Válasz

Fodor Tibor üzente 8 éve

Szia Krisztina!

Nagyon szép a kenyér amit a képen látunk. Mi már többször probálkoztunk élesztőnélkül kenyeret sütni de ez idáig nem sikerült. Tudtommal a kovász is élesztővel készül. Kérlek ird meg hogy mi is hogyan tudnánk élesztőnélkül ilyen szép kenyeret sütni.

Szia:Tibi tiborf@vipmail.hu

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu