Kenyérsütés: Héber-knédli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 100 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 422 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 100 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 422 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 100 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 422 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2106 fő
  • Képek - 272 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 100 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 422 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Héber-knédli

Hozzávalók:
70 dkg liszt, 4 csapott teáskanál só, 4 dkg élesztő /+2 dl tej, + csipet cukor a felfuttatához/, 1 tojássárgája, 3-4 evőkanál olvasztott zsir /ezt is belegyúrjuk a tésztába/ langyos viz, búzadara, zsir a kenéshez.
Elkészités: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 1 órán át langyos helyen kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk, és egyenként 20x30 cm téglalappá nyújtjuk. Olvasztott zsirral megkenjük és megszórjuk búzadarával, majd felcsavarjuk, mint egy beiglit. Közben a csavarást is megcsavarjuk és végül megkötjük, mint egy csomót, igy a tészta szép csiga alakot fog formázni. Ha mind a 4 tésztadarabot felcsavartuk, előveszünk egy 5-6 literes lábast aminek az aljába egy köralakú sütőpapirt vágunk, a lábas falait pedig kizsirozzuk. Beletesszük a csigákat, majd lefedjük és fél órát tovább kelesztjük. Utána a kezünkkel középen óvatosan széthúzzuk a tésztát és a lyukba beleöntünk fél bögre langyos vizet. Ujra lefedjük a lábast és előmelegitett sütőben 45 percig sütjük, levesszük a fedőt és még kb 20 percig, azaz tűpróbáig sütjük szép rózsaszinűre. Ha elkészült, még forrón tálra boritjuk és a csigákat szétszedegetjük. Forró babgulyással tálaljuk.

Látta 2749 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Karajos Istvánné üzente 8 éve

Amikor sül,a sütőt takarékra kell venni vagy teljes lángon kell sütni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nagyon jól néz ki,biztosan finom !!

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

Nagyon jól néz ki! :)

Válasz

Szabó Irén üzente 9 éve

Szia.Nagyon köszönjük hogy leírtad a receptjét,úgy látom sokak örömére.

Válasz

busa kati üzente 9 éve

sziasztok én most léptem be de ilyet én is szeretnék sütni

Válasz

ruzicska eszter üzente 9 éve

Gratulálok!Én is szeretnék ilyet sütni!Ez kenyértészta feltekerve,formában vagy lábosban sütve?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nekem van hasonló kinézetű receptem, aminek a neve Hébeck-knédli vagyis gőzgombóc(német eredetű:Häbeck). Kelt tésztából készítem úgy, hogy párolt káposztát teszek a lábos aljára és erre teszem a kolbásszal feltekert tészta "csigákat". Lefedve a káposzta levéból keletkező gőzben sül meg. A végén egy kicsit megpírítom a tetejét. Nagyon finom!!

Válasz

Farkas Györgyi üzente 9 éve

SZERETNÉM,HA A RECEPTEKET IS KÖZZÉTENNÉTEK,NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM

Válasz

Matus Margó üzente 9 éve

nagyon guszta, gratulálok!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu