Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 4 csapott teáskanál só, 4 dkg élesztő /+2 dl tej, + csipet cukor a felfuttatához/, 1 tojássárgája, 3-4 evőkanál olvasztott zsir /ezt is belegyúrjuk a tésztába/ langyos viz, búzadara, zsir a kenéshez.
Elkészités: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 1 órán át langyos helyen kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk, és egyenként 20x30 cm téglalappá nyújtjuk. Olvasztott zsirral megkenjük és megszórjuk búzadarával, majd felcsavarjuk, mint egy beiglit. Közben a csavarást is megcsavarjuk és végül megkötjük, mint egy csomót, igy a tészta szép csiga alakot fog formázni. Ha mind a 4 tésztadarabot felcsavartuk, előveszünk egy 5-6 literes lábast aminek az aljába egy köralakú sütőpapirt vágunk, a lábas falait pedig kizsirozzuk. Beletesszük a csigákat, majd lefedjük és fél órát tovább kelesztjük. Utána a kezünkkel középen óvatosan széthúzzuk a tésztát és a lyukba beleöntünk fél bögre langyos vizet. Ujra lefedjük a lábast és előmelegitett sütőben 45 percig sütjük, levesszük a fedőt és még kb 20 percig, azaz tűpróbáig sütjük szép rózsaszinűre. Ha elkészült, még forrón tálra boritjuk és a csigákat szétszedegetjük. Forró babgulyással tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!