Kenyérsütés: Héber-knédli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 274 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 132 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Héber-knédli

Hozzávalók:
70 dkg liszt, 4 csapott teáskanál só, 4 dkg élesztő /+2 dl tej, + csipet cukor a felfuttatához/, 1 tojássárgája, 3-4 evőkanál olvasztott zsir /ezt is belegyúrjuk a tésztába/ langyos viz, búzadara, zsir a kenéshez.
Elkészités: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 1 órán át langyos helyen kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk, és egyenként 20x30 cm téglalappá nyújtjuk. Olvasztott zsirral megkenjük és megszórjuk búzadarával, majd felcsavarjuk, mint egy beiglit. Közben a csavarást is megcsavarjuk és végül megkötjük, mint egy csomót, igy a tészta szép csiga alakot fog formázni. Ha mind a 4 tésztadarabot felcsavartuk, előveszünk egy 5-6 literes lábast aminek az aljába egy köralakú sütőpapirt vágunk, a lábas falait pedig kizsirozzuk. Beletesszük a csigákat, majd lefedjük és fél órát tovább kelesztjük. Utána a kezünkkel középen óvatosan széthúzzuk a tésztát és a lyukba beleöntünk fél bögre langyos vizet. Ujra lefedjük a lábast és előmelegitett sütőben 45 percig sütjük, levesszük a fedőt és még kb 20 percig, azaz tűpróbáig sütjük szép rózsaszinűre. Ha elkészült, még forrón tálra boritjuk és a csigákat szétszedegetjük. Forró babgulyással tálaljuk.

Látta 3522 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Karajos Istvánné üzente 15 éve

Amikor sül,a sütőt takarékra kell venni vagy teljes lángon kell sütni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon jól néz ki,biztosan finom !!

Válasz

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon jól néz ki! :)

Válasz

Szabó Irén üzente 15 éve

Szia.Nagyon köszönjük hogy leírtad a receptjét,úgy látom sokak örömére.

Válasz

busa kati üzente 15 éve

sziasztok én most léptem be de ilyet én is szeretnék sütni

Válasz

ruzicska eszter üzente 15 éve

Gratulálok!Én is szeretnék ilyet sütni!Ez kenyértészta feltekerve,formában vagy lábosban sütve?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nekem van hasonló kinézetű receptem, aminek a neve Hébeck-knédli vagyis gőzgombóc(német eredetű:Häbeck). Kelt tésztából készítem úgy, hogy párolt káposztát teszek a lábos aljára és erre teszem a kolbásszal feltekert tészta "csigákat". Lefedve a káposzta levéból keletkező gőzben sül meg. A végén egy kicsit megpírítom a tetejét. Nagyon finom!!

Válasz

Farkas Györgyi üzente 15 éve

SZERETNÉM,HA A RECEPTEKET IS KÖZZÉTENNÉTEK,NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM

Válasz

Matus Margó üzente 15 éve

nagyon guszta, gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu