Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Drágább, de tartósabb is: a szakmai szövetség a kovászolt kenyeret népszerűsíti, egyre több pékségben veszik elő a régi recepteket.
A pékségekből az utóbbi két évtizedben kiszorult a hagyományos, kovászos kenyérkészítés, helyét az adalékanyagokra épülő „gyorstechnológia” vette át. Ez a kenyér ugyan már két órával a megrendelés után a polcokon lehet, és frissen jó ízű is, de másnapra már morzsálódik, vagy szúrós szagot kap.
A pékszövetség úgy látja, az emelkedő kenyérárakat minőséggel lehetne kompenzálni, ezért tavaly kampányt indított a hagyományos, kovászolt kenyerek népszerűsítésére. Egy tanfolyamot is szerveztek a pékeknek, mivel sok helyen már a kovászolás technikája is feledésbe merült évekkel ezelőtt, a képzésen összesen körülbelül 120 pékség vett részt.
Varga László, a szövetség elnöke úgy látja: a műhelyek mellett a vásárlók is nyitottak a kovászolt kenyérre, mivel ez nemcsak egy napig őrzi meg minőségét, a multik ugyanakkor nehezebben engedik a polcokra ezeket a termékeket.
Fotó: Wikimedia/Takkk
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag/ujratanitjak-a-kovaszos-kenyeret.html
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!