Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát István Halhóber indította 15 éve
A gépek általában 750 és 1000 grammos kenyeret tudnak sütni..
Fontos, hogy a maximális térfogat mennyi lehet!
A süthető kenyér mérete a használati utasításból kiderül illetve a kijelző mezőn beállítható.
Ügyelni kell arra, hogy a teljes kiőrlésű, sötétebb kenyerek tömörebbek, nehezebbek, míg a fehér kenyerek terjedelmesebbek. célszerű tehát először kisebb adagokkal próbát végezni, hogy biztosan belefér-e a tészta a sütőüstbe.
Egy adott gépen bizonyos programokat lehet több súlybeállítással működtetni, ezzel a munkafázisok idejét változtathatjuk néhány perccel. De nem minden programot lehet különböző súlyra állítani!
Ügyeljél mindig a gyártó által előírt utasításokra, olvasd el figyelmesen a tájékoztatót !
Neked milyen tapasztalatod van?
Sütöttél már otthon kenyeret?
90% Igen
4% Nem.
6% Szeretnék.
Hozzászólások eddig: 58
Novákné Gajdics Anikó üzente 10 éve
Horváth Zoltán üzente 11 éve
Sziasztok, kb 3 hónapja vettem Hausmeister HM 1300-as gépet.
Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak vele. Amit hiányolok, semmi sem jelzi, hogy most éppen/pill milyen munkafolyamat van. Gondolok arra, jó lenne, ha pl egy led, vagy valami jelezné, hogy most éppen dagasztás, vagy kelesztés stb folyik.
Kérdésem is van, hátha valaki tud segíteni.
Több recept írja, hogy ha nem elég sült a héja, süssük tovább 10 percig. Ezt hogyan lehet kivitelezni?
Köszi előre is.
Jámbor Zsolt üzente 12 éve
Sziasztok!
Nem rég vettem a Tesco-ban egy Orion OBMD-2401 kenyérsütő gépet. Sajnos nincs benne magyar-nyelvű használati útmutató, és a Tesco-ban sem tudtak ez ügyben segítségemre lenni. Esetleg nincs meg véletlenül valamelyikőtöknek, aki volna szíves és elküldené, PDF formátumban? Nagyon megköszönném!
Bódi Istvánné Kati üzente 13 éve
Sziasztok!
Én már több mint 10 éve nem vettem kenyeret. A második kenyérsütőmet gyűröm a hosszú évek alatt.
A receptem: 3 dl víz, 4 kávéskanál só, 4 kávéskanál cukor, 1/2 kg liszt, 1 dkg élesztő, 1 evőkanál olaj.
A 3 órás funkcióba sütöm. Ha megsült, 10-15 percet hagyom az üstbe, és utána borítom ki.
Nagy előnye a kenyérsütőnek, hogy ha kelttésztát készítün, nem kell kézzel, meg egyéb robotgépekkel
dagasztani, hanem csak beledobálni a hozzávalókat és mehet a dagasztás.
Linder Feri üzente 13 éve
Sziasztok!
Tegnap vettünk egy ETA 0149 Siesta típusú kenyérsütőgépet. Rögtön kipróbáltuk a katalógusban leírt receptet, de valahogy nem sikerült. Ha valaki tud egy jó receptet meg egy liszt érzékenynek valót szívesen kipróbáljuk! Köszi
RG Gábor üzente 13 éve
Most olvastam a hozzászólást,én egyszer kiszámoltam,kb.60%-al olcsóbba legegyszerübb kenyér esetében,a magosok esetében még ennél is sokkal jobban megéri.A nagyobb energia fogyasztás a sütés funkcióban van ami kb.50 perc.Még olcsóbb a kenyér ha nem élesztő granulátumot használok hanem eredetit.Sok sikert hozzá.
RG Gábor üzente 13 éve
Már régóta használom a kenyérsütőgépet,a legegyszerübb kenyértől kezdve.Most már csinálok sok magost is.diós,tökmagos,napraforgó magost is.Hagymást és szalonnást,valamint töpörtyűkrémmel,borssal,ez a töpörtyűs pogácsára emlékeztet.egymagában is nagyon finom
JAKSA RÓBERTNÉ Gizi üzente 14 éve
Sziasztok! Én szoktam sütni kenyeret. Több fajtát is( olasz kenyér, fahéjas-almás kenyér, hagymás kenyér, rozs kenyér és fehér kenyér ). Nagyon jól szokott sikerülni a rozs kenyeret leszámítva csak az ócsai liszt jó a kenyérsütő gépemhez! Kipróbáltam több fajta lisztet, de nem lesz jó a kenyér. Megtudjátok mondani,hogy miért nem sikerül? Előre is köszönöm a hozzászólásokat és a tanácsot. Üdvözletem. Gizi.
Schwarcz Éva üzente 14 éve
Szabó Irén üzente 14 éve
Sziasztok.Nekem már 5 éve van kenyérsütő gépem. Anyósom vett először magának.Persze hogy neki is az volt az első,hogy kiszámolja mennyibe kerül így a kenyér.Nos ez egy tavalyi átlagszámítás amit ő kiszámolt.A liszt és egyéb adalék kiszámítása mellett 75 ft-ba kerül áram fogyasztással együtt.Ez egy 1.20 kg os kész kenyér sütése.Én ekkor döntöttem úgy hogy igen is nagyon megéri.Nem beszélve hogy tudom hogy mit rakok bele,nincs semmi káros adalék és senki sem fogdossa össze,míg hozzám kerül.Ezek után lehet mérlegelni hogy kinek éri meg otthon sütni a pékárut.Nem beszélve arról hogy mennyivel finomabb. Puszi mindenkinek.
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás