Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kenyérsütés közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Kenyérsütés vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve
Szeretnék olyan receptet kérni tőletek,amiben nincs búza,rozs,és tojás....sajnos allergiám miatt nem ehetek....kenyér helyettesítő kellene...Köszönöm előre is....
Hozzászólások eddig: 5
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
vegh gaborne üzente 11 éve
Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete oldalán találtam néhány olyan kenyeret amit gluténmentes liszttel és tojás nélkül van. Ime néhány amit elküldök. Már csak ki kell őket prőbálni.
17. Barbara kenyér formában sütve (tojás nélkül)
Hozzávalók:
250 g Barbara lisztkeverék (kenyér- és kelt tészták előállításához)
(őrölt kömény)
csipet cukor
100 ml tej
kb. 240 ml víz
20 gr friss Budafoki élesztő
só
Az élesztőt a cukorral és 2 evőkanál liszttel 100 ml langyos tejben robotgéppel csomómentesre keverjük, majd szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
A megmaradt lisztben elkeverjük a sót, őrölt köményt, ráöntjük az érett kovászt és a meglangyosított vizet, és robotgéppel csomómentesre keverjük.
Olajjal vagy margarinnal kikent formába tesszük, 10-15 percig kelesztjük, majd a szokásos módon kb. 40 perc alatt megsütjük. (Gázsütőben: 10 percig 5-ös, majd kb. 30 percig 4-es fokozaton.)
Csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt!
18. (E)mesés Schär kenyér formában sütve (tojás nélkül)
Hozzávalók:
200 g Schär Mix B
4 púpozott evőkanál Fe-mini kenyérpor
2 púpozott evőkanál Emese kenyérpor
1 púpozott evőkanál őrölt mag (hajdina + lenmag)
15 g friss Budafoki élesztő
kb. 70 ml langyos tej
300 ml langyos víz
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
csipet só
Mixerrel nagyon alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A sót és az olajat csak a keverés vége felé adjuk hozzá.
Egy olajjal kikent, szezámmaggal vagy tökmaggal megszórt, (felül) 30 cm x 11 cm-es szögletes formába tesszük vizes kanállal a masszát, majd elsimítjuk, és szotyival megszórjuk. (Erre azért van szükség, hogy a kelesztés során az alufólia ne ragadjon bele a masszába.)
Alufóliával letakarjuk, és meleg helyen kb. 40-45 percet kelesztjük.
Amikor a formából kezd kidagadni a kenyér, előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük. 15-20 perc után 170°C-ra csökkentjük a hőfokot, így sütjük még 15 percig.
A formából kivéve a tetejét megkenjük olajjal.
Csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt!
19. Cerbonás kenyér (tojás nélkül)
Hozzávalók:
350 g Cerbona szalagos lisztkeverék
22 g friss Budafoki élesztő
20 g margarin
csipet cukor
300 ml tej
kb. 50 ml víz
só
1. Egy 25 cm hosszú szilikonos kenyérformát vékonyan kikenünk margarinnal.
2. Az élesztőt 100 ml cukros tejben felfuttatjuk. Közben a keverőtálban kimérjük a többi hozzávalót, és meglangyosítjuk a maradék folyadékot.
3. Mikor az élesztő felfutott, az összes hozzávalót robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztát vízbe mártogatott kanállal a formába kanalazzuk, majd elegyengetjük.
4. Leborítjuk egy azonos méretű másik kenyérformával, és 30 percig kelni hagyjuk. (Jó nagyra megkel.)
5. Előmelegített sütőben erős lángon (gázsütőnél 5-ös fokozat) 10 percig sütjük, majd közepes lángon (4-es fokozat) még 30-35 percig.
6. A kész kenyeret rácsra tesszük, vizes ecsettel megkenjük, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Jó sütést hozzá.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás