Szabó Irén üzente 14 éve
Gyönyörűek ezek a kenyerek.Ez az igazi a kemencében sült kenyér.Sajnos sokunknál csak a sütőben lehet sütni,de ennek is nagyon tudunk örülni.
Dévaldné Terike üzente 14 éve
Keresem az új képeket,de nem találom,hogy hová töltöttétek fel!
Puszi,és további sikeres munkát:Terike és Misi
Főző Klári üzente 14 éve
Kedves
Kedves Ferenc! nagyon szépen köszönöm asegitő készségét, de mi körölbelül, olyan 4-5 kenyeret szeretnénk sütni.
Nagyon szépen köszönöm: Főző Jánosné Klári.
Toth Ferenc üzente 14 éve
Kedves Klari!Az oreg teszta egy kifejezes.Amikor sutok, mindeg hagyok egy darab nyers tesztat.Ehhez meg osszegyujtom a tekno oldalarol a maradek tesztat. Az egeszet liszttel kozepes kemenysegure gyurom, majd egy erre a celra hasznalt fedeles edenybe elteszem a huttobe.Ez az eltett teszta az oreg teszta.Atorokiti az elesztogomba tenyeszetet, de atorokit egy jo adag erjeszto bakteriumot is.A kovasszal (oreg tesztaval) keszult kenyer az erjeszto bakteriumok hatasara savas vegyhatasu, amit csak elesztos kelesztessel nem lehet megoldani.En most masodnaponta sutok, de csak kovasszal kelesztek.Ezert mindeg van ket rendbeli tesztam elteve, es mindeg a regebbit hasznalom a jobb hatas eleresehez.Tegnap is 27 darab kenyer sult meg es mind nagyon szepek lettek.Irja meg, mekkora mennyisegu kenyeret szeretne sutni egy alkalommal, es kiszamolom az elso alkalommal keszitendo kovasz anyagat.Tisztelettel Toth Ferenc
Főző Klári üzente 14 éve
Tisztelt Ferenc: Nagyon járatlanok vagyunk a kenyérsütésben, azt szeretném megtudni,hogy mit tartalmaz az öreg tészta! Főző Jánosné
Toth Ferenc üzente 14 éve
Főző Klári üzente 14 éve
Férjem most késziti a kemencét, és szeretném elkérni a frissen sült kenyér receptjét. Köszönöm! Főző Jánosné!
JAKSA RÓBERTNÉ Gizi üzente 14 éve
Nagy László üzente 14 éve
Szép kenyerek, biztos nagyon finomak lehetnek.Nekem is van saját készitésü udvari kemencém,csak egy a gond.Ritkán sütök és nem elég magasak a kenyerek,izre nagyon finom olyan mint gyermekkoromba.Én teszek rozslisztet 1/3 részbe hozzá,lehet azért sem magasak a kenyereim.Nem kovásszal csinálom,hanem élesztővel talán ez a baj nem tudok rájönni.Ha jól értem mikor a(padlás csepeg)dagasztást befejezted rögtön kiszaggatod kosárba nem hagyod kelni a teknőbe.Mert én hagyom kelni a teknőbe ,mikor feljön jó akkor szaggatom kosárba.Ott megint kell tovább,szinte duplájára kell vagy még többre.Mikor vetem a kemencébe,akkor esik össze a lapáton mikor kiöntöm.Lehet tulkelesztem,valamit nem jól csinálok mert nem szabadna összeesnie .
Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve
De szép kenyerek, szinte érzem az illatát és milyen isteni lehet az ize, a ropogós kenyér serclije.íén is sütök naponta, de a kis kenyérsütőgépembe, ez is finom, de mégsem olyan mint az igazi kemencés kenyér. Ferenc és "langalló" szokott készülni, mert az is nagyon fincsi.
Kissné Magdi üzente 15 éve
Kissné Magdi üzente 15 éve
Csodálatos a kisült kenyér hát még az illata,ezen tullépve a kemence is
ámulatba ejt.Gratulálok.Lehet egy kérésem: a kemence építésének leírását
köszönettel venném.Üdv.: Magdi
nistor margareta-maria üzente 15 éve
Gratulalok a kemencehez,gyerekkoromban nagyszuleimnel a szekelyfoldon lattam es fogyasztottam hazi krumplis kenyeret.
O. Lowney üzente 15 éve
Elnezest latom a recept mar itt van! Akkor mar csak a kemence epiteset szeretnem elkerni. Nagyon szepen koszonom!
O. Lowney üzente 15 éve
Irto gusztak! Mar nagyon regen szeretnek kinti kemencet kenyersutes miatt. Nagyon megkoszonnem ha megkaphatnam a receptet es a kemence epitesi modjat. email cimem: setisoul2@mac.com Elore is koszonom!
Toth Ferenc üzente 15 éve
Elnezest kerek, hogy nem figyeltem a hozzaszolasokra.Kedves Iren! a recept egyszeru.Az elobbi sutesbol eltett "oreg tesztat"kb.0,8 kg,ossze keverem 2 kg kenyerliszttel,3 kg hejjaba fott, atdaralt krumplival es annyi langyos vizzel, hogy egy suru habarcsot eredmenyezzen.Ezt estetol reggelig-10orat- kelni hagyom, majd reggel hozza adok 2% konyhasot,320 gramm, tovabba 14 kg lisztet es annyi langyos vizet, hogy egy formalhato teszta legyen a dagasztas utan.A dagasztast kezzel vegzem,40-50 percre van szukseg, amig egy csomomentes, kezhez mar nem ragado tesztat kapok.Ez utan kiszaggatom a tesztat es mindenik kenyer kulon edenybe kel majd tovabb kb 4 orat.Addig felhevitem a kemencet, ez 2 orat vesz igenybe nem nagy tuz mellett.A kenyerek 90 percet maradnak a kemencebe, utana mar csak jo etvagy kell hozza.Azert irtam igy a receptet, mert en ezzel a mennyiseggel dolgozom. 1 kg liszthez 20 gramm konyhaso, 200 gramm krumpli,50-80 gramm oregteszta es langyos viz, amennyit felvesz.Heti 2 alkalommal sutok kb 50 darab 3 kg-s kenyeret, es nagyon jol sikerul. A kemence megepiteset is meg fogom kuldeni.Jo munkat es szerencset a kivitelezeshez.Tisztelettel Toth Ferenc Gyogyfalva , Erdely.
Karko Irén üzente 15 éve
Szeretném elkérni a receptet. Meg a kemence épitése hogy készül,?Elöre is köszönöm.E-mail irjo@citromail.hu
Medveczky Attila üzente 15 éve
Nagyon gusztusosak.Szeretném elkérni a receptet és a kemence megépitését-
Én Ecuadorban élek és az egyik legnehezebb az Otthoni kenyér hiánya.
Elöre is köszi!
medveatti@yahoo.com
Tóth Andrásné üzente 15 éve
szilagyi gergely üzente 15 éve