Temesváriné Vágó Jutka üzente 10 éve

nagyon ügyes vagy! képzeld el, barátnőm tegnap sütött fánkot, erre ma én is sütöttem, fánkot, de egy torta formába! nagyon jó izű lett, késsel vágom!

Válasz

Sebők Ilona üzente 10 éve

Szia!
Megszeretném sütni a fehér kenyeret sütőben ami a képen van. Küld el légyszives a recepjét. köszönöm

Válasz

vegh gaborne üzente 11 éve

kedves klub tagok. Olvastam, hogy milyen sokan vannak akiknek nem sikerül ilyen szépen a kenyér. Én is gondban voltam addig, mig a Limara oldalát nem találtam meg. Ott nagyon sok jó kenyér receptet találtam és ki is próbáltam.
Ott sütőzacskóban és jénaiban süti őket és igy néz ki, mint a képen és a régi izeket felidézi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Melegen tilos enni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sziasztok4Amikor kiveszed vízesen simítsad végig!

Válasz

Kissné Rohony Éva üzente 11 éve

Én is próbálkoztam kenyérsütéssel, de az enyémnek nem lett ilyen szép a teteje. Elkérhetném a receptet?

Válasz

gamós andrásné anna üzente 11 éve

Nagyon guszta ropogós héjú kenyérke!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Tényleg szép!
Próbáljátok meg ugyanezt teljes kiőrlésü lisztből is elkészíteni.

Válasz

Ihász Dezsőné üzente 12 éve

szerintem is gusztusos,és finomnak látszik

Válasz

Rizk amoun üzente 12 éve

Dr.Rizk Mohamed

igazan nagyon finom nagyon gusztusos,, Egyiptomi Nyelven "Tiszlam ideiki" :)

Válasz

Kovács Győrgy üzente 13 éve

Nagyon remek és gusztusos,már folyik a nyálam és megjött az étványam.Üdv:György

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Sziasztok! Én is megsütöttem a fehér kenyeret, frissen nagyon izlett mindenkinek. azonbam másnapra egy kis darab maradt, és sajnos kő kemény lett, és megtörve morzsálódott, nem tudtam megenni. Nem tudom, mi volt a baj, mit nem csináltam jól!

Válasz

Hegedüs Tímea üzente 14 éve

Ez a lenti leírás, receptje a kenyérnek? Ha nem akkor én is szeretném elkérni, amit előre is köszönök.
Üdv.:
Timi

Válasz

Himer Béláné üzente 14 éve

A recept eredete: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=23736493&nid=4144518

Limara öregtésztás kenyere
Az öregtészta hozzávalói:
- 3 dl lagyos víz,
- 1,5 teáskanál só,
- 50 dkg BL-80-as liszt,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 dkg élesztő,
- 1 evőkanál olaj

Ebből tésztát dagasztani, mikor leáll a gép kivenni az üstöt és hidegre tenni 12 órán keresztül. Folpackkal letakarni.

Másnap visszatenni a gépbe, amíg gombóccá szedi a tésztát. Ezután 20 dkg-ot visszatenni a gépbe az egész mennyiségből, majd a bevált kenyér receptjének a hozzávalóit hozzátenni. A gépben is meg lehet csinálni, csak akkor 20 dkg öregtészta helyett csak 10 dkg-ot tenni bele.

Limara jól bevált kenyere


-50 dkg BL-80-as liszt,
- 1,5 teáskanál só,
- 2 csapott evőkanál burgonyapehely,
- aszkorbinsav,
- 20 dkg öregtészta ( vagy 10 dkg kovász)
- 2 dl víz,
- 0,7 dl tej, (vagy víz)
- 1-2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 dkg élesztő

Általában géppel dagasztatom, de ha időm engedi,kézzel. Gépben 20 percig dagasztatom, majd kissé még átgyúrom. Vigyázni kell, ne melegedjen át a tészta, mert különösen nyáron, könnyen elkovászolódik. A tészta rugalmas, könnyen kezelhető legyen, mikor átgyúrom, érezni kell, hogy visszaüt, akkor jó. Kelesztőtálba teszem, majd 20-30 perc után kissé átforgatom, majd duplájára kelesztem. Ekkor vékonyan lisztezett felületre borítom, a kezemmel ellapogatom, a hólyagokat finoman kinyomkodom belőle. Kb. kör formára nyomkodom, majd két oldalról a közepéig visszahajtom a tésztát, lenyomkodom. Elkezdem fentről magam felé tekerni, minden tekerés után összenyomom a tésztát, de nem gyötröm agyon. Formára igazítom

Jénait kibélelek egy sütőpapírral, beleteszem a tésztát, a jéni tetejébe vizet permetezek és hagyom jó duplájára kelni. Ez ideális esetben 45-60 perc, de minél lassabban kel, annál jobb. Ha nagyon meleg van, hűtőbe is mehet. Ha szépen megkelt, pengével bevágom, majd további 15-20 percig hagyom kelni, míg a bevágások szépen szétnyílnak.

Ekkor alaposan lespriccelem a tésztát, és körbe a jénait is. Hideg sütőben kezdem sütni, 220-230 fokra állítva, olyan 50-60 percig. Ha kisült, kiveszem, óvatosan mert a jénaiból kicsapó gőz nagyon éget, tapasztalat. A forró kenyeret hideg vízzel lepermetezem. Boldogan hallgatom, ahogy beszélgetni kezd a kenyér, ha jól dolgoztam.

Válasz

Kunné Katus üzente 14 éve

Úgy veszem észre,hogy mindenkit érdekelne a recept,már régóta,reméljük megfogjuk kapni.Előre is Köszönjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Guszta, kérem a receptet ha megoldható!


Előre is köszi!!!

Válasz

Schwarcz Éva üzente 14 éve

Nagyon guszta ez a kenyér.Kérem küldd el a receptet!Köszönöm előre. Éva

Válasz

Novák Ilona üzente 14 éve

Nagyon gyönyörű ez a kenyér,légyszi küld el a receptjét! Köszönöm előre is!
Icu

Válasz

Szabó Pálné üzente 14 éve

Hol találom a kenyér receptjét????

Válasz

Szabó Pálné üzente 14 éve

Jó lenne a recept,de hol találom???

Válasz

varényi józsefné üzente 14 éve

nagyon szép biztosan jó is. küld el areceptet.

Válasz

Hegedus Aronné üzente 14 éve

Gyönyörű a kenyered,megadnád a receptet?Van esetleg teljes kiőrlésűre is?
Köszi! Margó

Válasz

Veszperényiné Margit üzente 14 éve

Csodálatossan néz ki ez a kenyér. Jó lenne areceptje.Köszi Vszperényiné Margit

Válasz

Kuti Mihályné Juli üzente 14 éve

Ez egy csodálatos kenyér, biztos nagyon finom is, jó lenne a recept!
Köszi: Juli

Válasz

Szatmári Józsefné üzente 14 éve

Kérem a sütés módját, légyszíves küld el. Én is sütöttem jénaibe, de nekem beragadt és nem tudtam kiszedni. Köszönöm üdv. Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az "Új kenyér" jelképe is lehet!
Kérem szépen a sütés módját...
János

Válasz

Kiss Ilona üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki ! Nekem még ilyen szép sosem volt a héja!
A receptet megkaphatom?
Ica

Válasz

pintér Etelka üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki biztos finom is receptet is kérek köszönöm üdvözlettel Etelka.

Válasz