[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A megdagasztott kenyér tésztából kell elvenni egyjókora adagot amit majd a következő kenyérhez használunk fel.Ehez megy a liszt viz élesztő.Annyi lisz kell hogy a fakanállal könnyen fel tudjuk verni.Ja viz az szük 1dl.3 órát hagyjuk kelni,aztán mehet a többi hozzá való.Nem a lágy kovászból vesszük el az anya kovászt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen! Nagyon finom kenyér.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Felteszem a leírást is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ja! Köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Pirosk? A kovászt hogy nyújtom vékonyra? Hiszen lágy nagyon. Te a sütés előtti kenyérből veszed el a kovászt? Írj nekem bővebben légyszíves!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Már beírtam a lisztet, köszi hogy észre vetted! A mintákat pengével vágom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen! Én mindíg kovászos kenyeret sütök de kipróbálom a Te kenyered is. Kíváncsi vagyok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 12 éve

Nagyon guszta! Szép a "díszítése" is! Gratulálok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én egy kicsit másképp sütöm a kenyeret, már jó pár éve. Ez is biztosan nagyon jó, de én maradok az én jól bevált receptemnél. 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 kanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2,5 dl víz. Ezeket dagasztom meg és kétszer újra összedolgozom, 20-20 perces pihentetéssel, majd kinyújtom és feltekerem mint a kalácsot, ezután még 45 percig pihentetem és 220 fokon 45 percig sütöm. Ez nekem nagyon bevált. Különben nagyon szépen néz ki a kenyér.

Válasz

scsibrán zsuzsi üzente 12 éve

Nagyon köszönöm ki fogom próbálni.A kovászhoz mennyi liszt kell?És ez a szép dísz hogyan készült el? Űdvözlettel Zsuska

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Nagyon guszta jól néz ki ,megfogom sütni, és köszönöm a leirást puszika :Erzsike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Meg lehet száritani. Vékonyra nyujtani száradás után össze tördelni mint a lebbencs tésztát,vagy össze morzsolni egy kis lisztel ez a morzsóka.Pár napig nyersen sem lesz semmi baja.Természetesen a száritottat előző nap be kell áztatni.járunk a morzsóka fesziválra ahol régi hagyományos lángost,durbancsot,langallót,lepényeket sütünk kenyér tésztából.A száritásnál az anya kovászra gondoltam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az igazi kovász.Az előző kenyér tésztából ki venni egy jó nagy tyuk tojásnyi adagot.Ezt pici cukorral kis sóval vizzel élesztővel,kis lisztel jól ki dolgozzuk.Legalább 2 órát kelesztjük,majd a többi hozzá valóval jól ki dagasztjuk.Kicsivel igy kevesebb élesztő kell.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Terike! Leírnád a készitését is,mert nem mindenki tudja. Meg aztán a kovászhoz gondolom liszt is kell,de mennyi??, Köszönöm.
Üdvözlettel Jutka

Válasz

RG Gábor üzente 12 éve

Csodálatosan szép és dekoratív kenyér,és biztos nagyon finom is.

Válasz

Havasi IBOLYA üzente 12 éve

köszönet a jó receptért puszi ibolya

Válasz